31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ποιο θα είναι το πέμπτο μοντέλο της Alfa Romeo;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alfa Romeo πρόκειται να οριστικοποιήσει την κατεύθυνση για το πέμπτο της μοντέλο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με ένα μεγάλο SUV που θα ανταγωνίζεται την Porsche Cayenne να είναι η πρώτη επιλογή της.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, υπό την ηγεσία του Jean-Philippe Imparato, πρόσθεσε πρόσφατα τη μικρή Junior στη γκάμα της, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Giulia και τα SUV Tonale και Stelvio. Το νέο μοντέλο σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το 2027.

Ενώ η Alfa Romeo έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την ανάπτυξη ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV, ο Imparato ανέφερε ότι ένα hatchback της κατηγορίας C είναι επίσης μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της προόδου της ηλεκτροκίνησης στη Βόρεια Αμερική, του δυναμικού της ασιατικής αγοράς και του προφίλ της μεγάλης αγοράς SUV στην Ευρώπη.

Το μεγάλο SUV, εάν εγκριθεί, θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, γνωστή για τις δυνατότητες υπερταχείας φόρτισης και την προσαρμοστικότητά της για κινητήρες υψηλής ισχύος και μεγάλες μπαταρίες.

Ο Imparato σημείωσε ότι η διατήρηση του όγκου και της κερδοφορίας στη μεγάλη κατηγορία στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για την έγκριση του SUV.

Εκτός από αυτό το πιθανό SUV, η Alfa Romeo θα συνεχίσει να παράγει ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής, όπως το υπεραυτοκίνητο 33 Stradale.

Ο Imparato εξέφρασε επίσης την επιθυμία να αναβιώσει κλασικά μοντέλα όπως η GTV ή η Alfetta, ανάλογα με τις μελλοντικές τάσεις της αγοράς.

Ο Imparato άφησε επίσης να εννοηθεί το ενδεχόμενο μιας έκδοσης station wagon της Giulia, αλλά προβληματίζεται για τη ζήτηση της αγοράς για ένα τέτοιο μοντέλο παρά την πιθανή ελκυστικότητά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό