26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ποιο είναι το βιβλίο που εξόργισε τους Τούρκους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αναφορά του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Ελλάδα και στην Τουρκία – με αφορμή ένα βιβλίο που έπιασε στα χέρια του – προκαλεί οργή στη γειτονική χώρα. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας (13/5) στην Έκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης, σήκωσε ένα βιβλίο με τα χέρια του και είπε:

«Αυτό το βιβλίο γράφτηκε από Έλληνες εναντίον των Τούρκων. Περιγράφει πολύ δυνατά και όμορφα την καταπίεση των Ελλήνων από τους Οθωμανούς Τούρκους».

🗣️Tahran Kitap Fuarı’nı ziyaret eden İran dini lideri Ayetullah Hamaney: “Bu Yunanların Türkler aleyhinde yazdığı.. Yunanlıların, Osmanlı Türkleri karşısındaki mazlumiyetini çok güçlü ve güzel anlatıyor..” pic.twitter.com/n2LtwdImu4

— TR+ (@trplusmedia) May 15, 2024 «Οίνος και Άρτος…»

Οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοι με την αναφορά Χαμενεϊ και γέμισαν αρνητικά σχόλια κάνω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ποιο είναι όμως το βιβλίο που κρατάει στα χέρια του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν; 

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak πρόκειται για το βιβλίο «Άρτος και Οίνος» του Ιταλού συγγραφέα Ιγνάθιο Σιλόνε που όμως είναι αφιερωμένο στον αγώνα των Ιταλών Σοσιαλιστών εναντίων του φασισμού…. 

«Στοχεύει τους Τούρκους μέσω ενός βιβλίου και της παραπληροφόρησης» σχολιάζει η εφημερίδα. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό