22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ποιος κρύβεται πίσω από το χάος σε ρωσικό έδαφος;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ρωσικής περιοχής Γκράιβορον (περιοχή της πειφέρειας Μπέλγκοροντ) να μην μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, τονίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των αρχών. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που ανακοινώθηκε χθες», έγραψε στο Telegram.

Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τον θάνατο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής χθες. Αναφέρθηκε επιπλέον σε δύο τραυματίες στους οποίους δεν μπόρεσαν να φθάσουν για να βοηθήσουν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα εισβολή ενόπλων που έφτασαν από την Ουκρανία. Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν στόχο  σπίτια και διοικητικό κτίριο στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγιναν στο Γκράιβορον, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής της Μπέλγκοροντ, και στο χωριό Μπορίσοφκα, δεν προκάλεσαν θανάτους ή τραυματισμούς, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ.  «Δύο σπίτια δέχθηκαν επίθεση με drones στο Γκράιβορον» και τυλίχθηκαν στις φλόγες, διευκρίνισε.

Στο χωριό Μπορίσοφκα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε διοικητικό κτίριο, στη συνέχεια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο σπίτι και προκάλεσε ζημιές στην στέγη του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Γκλάντκοφ σημείωσε επίσης ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Εισβολή ενόπλων

Οι αυτοαποκαλούμενες ρωσικές αντάρτικες δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στα σύνορα αλλά εντός της Ρωσίας, για πρώτη φορά στον πόλεμο.

Πρόκειται για αντάρτες της ομάδας «Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας», η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως πολιτοφυλακή κατά του Κρεμλίνου που επιδιώκει να απελευθερώσει τη Ρωσία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως υποστήριξε η ομάδα, μέλη της πέρασαν τα σύνορα και κατέλαβε τον οικισμό Κοζίνκα, στην περιοχή Γκράιβορον του Μπέλγκοροντ- που είναι σε απόσταση 600 μέτρων από τα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι- ενώ έστειλε επίσης μονάδες στην πόλη Γκράιβορον.

Επίσης, άλλη μία πολιτοφυλακή κατά του Κρεμλίνου, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών», του οποίου ηγείται ένας εξέχων Ρώσος εθνικιστής, δήλωσε επίσης ότι συμμετείχε στην επιδρομή. Αργά τη Δευτέρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει, όπως είπε, ένα μαχητικό να επιθεωρεί ένα τεθωρακισμένο όχημα που κατέλαβε.

Πάντως η Μόσχα και οι τοπικές αρχές συνδέσουν το περιστατικό με την Ουκρανία. Σχολιάζοντας την κατάσταση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει ενημερωθεί σχετικά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την εκδίωξη των «δολιοφθορέων» του ουκρανικού στρατού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία διέψευσε ότι διοργάνωσε την εισβολή ενόπλων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το αυξανόμενο χάος στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που ανάγκασε τη Μόσχα να επιβάλει «αντιτρομοκρατικό καθεστώς» στην περιοχή και να αρχίσει να απομακρύνει τους αμάχους, ώστε να αποκρούσει την επίθεση που γίνεται μέσα στο ρωσικό έδαφος, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται να βλέπουμε σε ρωσικό έδαφος, αν και οι συγκεκριμένες περιοχές λόγω της εγκύτητάς τους με την Ουκρανία έχουν δεχθεί αρκετές επιθέσεις στη διάρκεια του πολέμου. Άλλωστε, τόσο η Ρωσία όσο και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι μάχονται στα σύνορα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό