16.8 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ποιος είναι ο Νικόλας Αθανασίου που ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προσθέσει στο ρόστερ του

Ειδήσεις Ελλάδα

Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η μηχανή αναζήτησης μεταγραφών στον Ολυμπιακό είναι σε λειτουργία 365 μέρες το χρόνο, άρα δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ώρες φούντωσαν τα ρεπορτάζ που θέλουν τον κάτοχο του Conference League, να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Νικόλα Αθανασίου από τον Ατρόμητο. 

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο 23χρονος αριστερός μπακ έχει ξεχωρίσει εδώ και μήνες, ενώ δεν έχει διαψευστεί από καμία πλευρά το ότι έγιναν και οι πρώτες συζητήσεις επί του θέματος με προοπτική τον Ιανουάριο ή το προσεχές καλοκαίρι. 

Οι «ερυθρόλευκοι» εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις παικτών στην ίδια θέση στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη, ωστόσο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε πίσω από τον Φρανσίσκο Ορτέγκα να εμπιστευθεί τον πιτσιρικά Αποστολόπουλο, ενώ υπολογίζει για την ίδια θέση και τον Πορτογάλο Κοστίνια, αν παραστεί ανάγκη. 

Επειδή, ωστόσο, είναι επιτακτική η ανάγκη για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου και ο Αθανασίου έχει πείσει τους σκάουτερ της ομάδας του Πειραιά ότι είναι ικανός για το step up, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είμαστε κοντά σε deal, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί, αν θα τεθεί σε ισχύ από τον χειμώνα ή από το τέλος της φετινής περιόδου. 

Ποιος είναι ο Αθανασίου

Ο Νικόλας Αθανασίου προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου, ενώ έχει υπάρξει μέλος στις μικρές Εθνικές ομάδες και συγκεκριμένα την K18 (5 συμμετοχές) και την Κ21 (ήταν στην προεπιλογή). Το καλοκαίρι του 2022 είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στα μέσα της σεζόν και να μπει στο πλάνο της πρώτης ομάδας. 

Πέρυσι αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια (πέτυχε ένα γκολ), ενώ από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει 8 συμμετοχές, με ένα γκολ έως τώρα στη συγκομιδή του. Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται, μιλούν για έναν πολύ σταθερό και ισορροπημένο μπακ στις δύο πλευρές του γηπέδου. Συνεπής σε τακτικό επίπεδο, απλός στο παιχνίδι του, καλός συμπαίκτης, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, ενώ η πορεία του θεωρείται σταθερά ανοδική. 

Η παρουσία των Τζόλε, Νινιάδη

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός εκπροσωπείται από το γραφείο δύο πρώην ερυθρόλευκων που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Ανδρέα Νινιάδη. Κάτι που σημαίνει ότι το έδαφος είναι ορθάνοικτο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ ασφαλώς θα παίξει το ρόλο του και η καλή σχέση που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι οριστικό, αλλά όλα δείχνουν πως το δρομολόγιο του Νικόλα Αθανασίου από το Περιστέρι στον Πειραιά έχει δρομολογηθεί. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό