22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιος είναι ο νέος κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ρεβάνς Ανδρουλάκη και η επανεμφάνιση Καλλιτσάντση – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένστικτο;

Το εκλογικό σοκ που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να ενεργοποιήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης; Παραμένει ζητούμενο! Και δεν θα αργήσει να φανεί….

Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ, δε θα εγκαταλείψω τη μάχη» [Video]

Αποσυσπείρωση

Πάντως όπως μου εξηγούσαν το πρόβλημα δεν υπάρχει τόσο στα ανά την Ελλάδα στελέχη του κόμματος, τα οποία βρίσκονται – όπως είναι φυσικό – σε κατάσταση σοκ, αλλά ωστόσο φέρονται διατεθειμένα να κινητοποιηθούν και πάλι ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αλλά στα μέλη και στους οπαδούς. Σ΄ αυτούς, μου λένε, η ήττα επιδρά με όρους αποστράτευσης.  Εκεί είναι ο κίνδυνος!

Διμέτωπος

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου έχει ενδιαφέρον διότι για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οριοθετείται τόσο απέναντι στα αριστερά κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, όσο και έναντι του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ. Στους οποίους και αποδίδει ευθύνες!

Στοίχημα

Όπως μου έλεγαν στόχος πλέον σ΄ αυτές τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να διατηρήσει τα ποσοστά του, δηλαδή το 20% – διότι ο κίνδυνος να πέσει σε χαμηλότερα ποσοστά δεν έχει εκλείψει – κι αν τύχει και κερδίσει και καμιά μονάδα παραπάνω, θα είναι κέρδος. Το στοίχημα – διότι περί στοιχήματος πρόκειται – δεν είναι εύκολο.

Desavantage

Οι ίδιες πηγές σημείωναν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα του διλήμματος – ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, έτσι κι αλλιώς. Αρα η μη ύπαρξη διλήμματος είναι ένα ακόμη desavantage για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι πιέσεις που θα ασκήσει μπορούν να ευοδωθούν.

Συζήτηση

Θα τα κουβεντιάσουν όλα(;) αύριο Τετάρτη στην έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Αναζητείται ο χώρος για να προσδιοριστεί και η ώρα της συνεδρίασης.

——————————————————————-

Ρεβάνς

Είναι όμως προφανές ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ, φιλοδοξεί – ούτε ο ίδιος ούτε τα στελέχη του το έκρυψαν – να επανακτήσει τον απολεσθέντα στην εποχή των μνημονίων, το πολιτικό χώρο που κατείχε το κόμμα του την παλιά καλή εποχή. Να πάρει δηλαδή την πολιτική ρεβάνς εν ονόματι της ιστορίας! Θα τα καταφέρει;

Εκκρεμές

Οι προσεχείς εκλογές θα είναι ένα σημαντικό crash test και θα δείξουν προς τα πού κινείται το εκκρεμές της ιστορίας….

Αδικία

Η ζωή τελικά είναι άδικη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας «λούστηκαν» την χλεύη της πριμοδότησης τους από το κόμμα του εγκλείστου των φυλακών του Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη. Και τελικώς δεν πρέπει να πήραν ούτε ψήφο.

Στα τρία

Αντιθέτως η ψήφος της σκληρής ακροδεξιάς κατευθύνθηκε απ΄ ότι φαίνεται στο νεότευκτο κόμμα Νίκη του κ. Δημήτρη Νατσιού, στην Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς και ένα μικρό μέρος στο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σε μία μάλιστα από τις δημοσκοπικές έρευνες είχε ανιχνευθεί ένα αξιόλογο ποσοστό των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη να κατευθύνεται στην Πλεύση Ζωής, στην περίπτωση που οι «Ελληνες» δεν κατέβαιναν στις εκλογές.

———————————————————————————————–

Η Ελλάκτωρ

Οι μετοχικές περιπέτειες της Ελλάκτωρ της περιόδου 2018 – 2021 έχουν περάσει στην ιστορία…

Η εισηγμένη πλέον με μία τελείως διαφορετική μετοχική σύνθεση ακολουθεί τη δική της «ρότα» κλείνοντας ουσιαστικά τα τραύματα που της προκάλεσαν οι τότε διενέξεις της προαναφερόμενης τριετίας.

Ο κ. Αναστ. Καλλιτσάντσης

Πως μου ήρθαν όλα αυτά ξανά στο μυαλό; Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταραχώδους περιόδου έκανε μία δημόσια επανεμφάνιση μετά από χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση. Δύο ημέρες πριν τις εκλογές προχώρησε σε μία ανάρτηση στο LinkedIn επιχειρώντας να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις!

«Σοφότεροι;»

Έγραψε, λοιπόν, ο πάλαι ποτέ ισχυρός μέτοχος της Ελλάκτωρ:

«Σε δύο μέρες θα ψηφίσουμε! Πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια μετάβασης! Έγιναν πολλά, ακούσαμε ακόμη περισσότερα και στην πολύμηνη προεκλογική μάχη, μας τύλιξε ένα τοξικό νέφος! Γίναμε σοφότεροι; (Αναφέρομαι τόσο στους ψηφοφόρους όσο και σε αυτούς που διεκδικούν την εξουσία). Αμφιβάλλω! Και για τους δύο! Ευτυχώς έρχεται το καλοκαίρι! Καλή ψήφο…!!!», ευχήθηκε στο τέλος του μηνύματος του.

Συνήθεια

Δεν έχω να σας ενημερώσω για κάποια ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καλλιτσάντση στα επιχειρηματικά πράγματα.

Αυτό που θυμάμαι είναι το γεγονός πως πάντοτε εξέφραζε γνώμη και θέση για τα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας και για το λόγο αυτό άλλωστε επιδίωκε να έχει ρόλο στα κοινά κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του σε συνδέσμους εκπροσώπησης επιχειρήσεων.

Ίσως και η ανάρτηση του στο LinkedIn να προήλθε από αυτήν τη διάθεση του…

——————————————————————————

Σωληνουργεία Κορίνθου

Για τη «Σωληνουργεία Κορίνθου», εταιρεία μέλος της Cenergy Holdings που ανήκει στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, τόσο η χρονιά που πέρασε όσο και τα επόμενα έτη που έρχονται είναι ίσως από τις καλύτερες στην επιχειρηματική της διαδρομή.

Δουλειές

Η πράσινη μετάβαση και τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, της έχουν ανοίξει δουλειές σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τόσο του 2022 όσο και του πρώτου τριμήνου του 2023 το μαρτυρούν. Όπως επίσης και το ανεκτέλεστο των έργων. Για όλο τον όμιλο της Cenergy (συμπεριλαμβάνονται και τα Ελληνικά Καλώδια) οι ανεκτέλεστες παραγγελίες ανέρχονται στα 2,27 δισ. ευρώ.

Το FSRU

Η «Σωληνουργεία Κορίνθου», ένα από τα έργα που έχει αναλάβει είναι κι αυτό της κατασκευής και προμήθειας σωλήνων για την ανάπτυξη του FSRU Αλεξανδρούπολης της εταιρείας Gastrade.

Στρατηγικό

Πριν από λίγες μέρες ανάρτησε ένα βίντεο στο LinkedIn με το οποίο καταγράφει την εκφόρτωση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης των 28 χιλιομέτρων σωλήνων για τις ανάγκες κατασκευής του πλωτού σταθμού LNG.

Χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας το έργο για την ενεργειακή ασφάλεια και φυσικά τόνισε το γεγονός της συμμετοχής της σε αυτό.

Στο διά ταύτα, το FSRU προχωρά και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατασκευαστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό