16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιος ήταν ο Ray Stevenson – Ο ξαφνικός θάνατος συντάραξε το Χόλιγουντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ray Stevenson απεβίωσε ξαφνικά και χωρίς να ξέρουμε ακόμα το γιατί, το Χόλιγουντ θρηνεί τον χαμό του επιβλητικού ηθοποιού.

Ρωμαϊκός Titus, θαλασσοδαρμένος Blackbeard, Ασγκαρντιανός Volstagg, πρώιμος Frank Castle, ο Ray Stevenson έγινε πολλές φορές ήρωας. Ο αιφνίδιος θάνατός του στα μόλις 58 του χρόνια έχει συνταράξει την κοινότητα του Χόλιγουντ.

Η δολοφονία Kennedy ξαναγίνεται ταινία: Οι προσδοκίες στα ύψη με αυτό το cast και σεναριογράφο

Ray Stevenson: Ο Titus περνάει στην ιστορία

Με καριέρα που μετράει πάνω από 30 χρόνια, ο Ray Stevenson έλαμψε κυρίως στη μικρή οθόνη, πήρε μέρος σε μεγάλα κινηματογραφικά franchise και ετοίμαζε πολυαναμενόμενες εμφανίσεις. Δυστυχώς όμως, ο ηθοποιός απεβίωσε εχθές σε ηλικία 58 ετών, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τα 59α γενέθλιά του, αφήνοντας πίσω του τον γιο του Derek.

Ο Stevenson άφησε την τελευταία του πνοή απρόσμενα εχθές όσο ήταν στην Ιταλία, με τα νέα να μεταδίδονται από ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι (Sky TG24), ενώ ίδιο να επιβεβαιώνουν και άλλα μέσα: Ο 58χρονος ηθοποιός απεβίωσε στο ιταλικό νησί Ίσκια, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας Cassino a Ischia του σκηνοθέτη Frank Ciota. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται μέχρι που ξεψύχησε. Προς το παρόν, δεν έχουν κοινοποιηθεί οι ακριβείς λόγοι του θανάτου του.

Πάνω από 1,90μ. ύψος, γεννημένος στην Βόρεια Ιρλανδία και μεγαλωμένος στο Νορθάμπερλαντ, ο Ray Stevenson έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο φετινό Star Wars Celebration, αφού ΄θα είναι ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της πολυαναμενμόμενης live-action σειράς, “Ahsoka”.

Steve Granitz/WireImage

Η Jennifer Lawrence φέρνει στις Κάννες τις γυναίκες που αψηφούν τους Ταλιμπάν κάθε μέρα

Οι ρόλοι που σημάδεψαν την πορεία του Ray Stevenson

“Το να χειρίζεσαι lightsaber είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Την πρώτη φορά που μου το έδωσαν για τη δοκιμή στην κάμερα, δεν μπορούσα να κρατηθώ, έκανα θόρυβο”, είπε στο Star Wars Celebration.

Ωστόσο, πολύ πριν ασχοληθεί με τη Δύναμη, έκανε ένα ηχηρό πέρασμα από τη Ρώμη. Ο πιο γνωστός του ρόλος και αυτός που τον ανέδειξε σε ταλαντούχο και πολύπλευρο ηθοποιό είναι μέσα από τη δημοφιλή σειρά τεραστίων budget του HBO, “Rome” (μια σειρά που θα έπρεπε να “ακούγεται” πολύ παραπάνω θα προσθέταμε).

Στο “Rome”, ο Ray Stevenson υποδύθηκε τον Titus Pullo, ένας ρόλος με γοητεία και αμφισβητήσιμη ηθική, που του επέτρεψε να δείξει το εύρος της ερμηνείας του, την κινησιολογία του, τη συναισθηματική του βαρύτητα και την ελαφρότητά του.

Η επιβλητική του διάπλαση και η χαρακτηριστική του βαριά φωνή, του έδωσαν την ευκαιρία να αναλάβει αρκετούς ρόλους ανταγωνιστή, όπως στο πρόσφατα βραβευμένο με Όσκαρ, “RRR”.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Ray Stevenson είναι από τους λίγους ηθοποιούς που έχει παίξει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες της Marvel. Πρώτα, ενσάρκωσε τον Frank Castle/The Punisher στο “Punisher: War Zone” του 2008, ρόλος ο οποίος τον μετέτρεψε σε fan-favorite παρά την εμπορική αποτυχία της ταινίας. Μετά, έγινε ο Volstagg στις ταινίες του Thor του MCU, φίλος του θεού του κεραυνού και ένας από τους πιο διάσημους Ασγκαρντιανούς μαχητές.

Chris Pizzello/Invision/AP, File

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Εκτός αυτών βέβαια, έγινε πάλι fan-favorite όταν εμφανίστηκε στον ρόλο του Blackbeard στη δημοφιλή σειρά του Starz, “Black Sails”και ως Othere στο “Vikings”. Γνωστές εμφανίσεις του επίσης περιλαμβάνουν τις ταινίες “Divergent”, τη σειρά “Dexter” (7η σεζόν), το “The Book of Eli”, το “The Three Musketeers” και το “Kill The Irishman”.

Το Χόλιγουντ θρηνεί τον θάνατο του Ray Stevensonhttps://www.instagram.com/p/Csjo9svpyue

Μετά τον θάνατο του Stevenson, πολλοί άνθρωποι από την κινηματογραφική σκηνή του Χόλιγουντ μπήκαν στα social media για να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους για τον ηθοποιό. Συμπρωταγωνιστές, επίσημες σελίδες τίτλων, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συνθέτες, εξέφρασαν τη λύπη τους και αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό