31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ποιον «βλέπει» για νέο υπουργό Άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τις «απειλές» υπουργών με αποχωρήσεις από την κυβέρνηση Μπενιαμίν Νετανιάχου, φαίνεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός ετοιμάζει μίνι…«ανασχηματισμό».

Τρίζει η καρέκλα του Νετανιάχου: Οι υπουργοί που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το middleeastmonitor, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Yisrael Beytenu, Avigdor Lieberman, φέρεται να έλαβε πρόταση από τον Νετανιάχου να αναλάβει τη θέση του υπουργού Άμυνας, που τώρα κατέχει Γιοαβ Γκαλάντ.

Ο Γκαλάντ έχει ταχθεί πολλές φορές κατά της πολιτικής του Νετανιάχου, ξεκινώντας πέρυσι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αναταραχής των προτεινόμενων δικαστικών μεταρρυθμίσεων, αλλά συνεχίζοντας για πολλά βασικά ζητήματα κατά τη διάρκεια του σημερινού πολέμου με τη Χαμάς.

Εικάζεται ότι ο Νετανιάχου επιδιώκει να αντικαταστήσει τον Γκάλαντ, αν και δεν έχει καταφέρει ακόμη να το πράξει.

«Ο Νετανιάχου βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση»

Ο δεξιός πολιτικός επιβεβαίωσε την πρόταση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Ο Νετανιάχου βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση», δήλωσε ο Lieberman, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ωστόσο, μέλη του κόμματος δήλωσαν ότι η πρόταση δεν προκάλεσε έκπληξη και ότι ο Lieberman την απέρριψε και εμμένει στην άποψη για νέες εκλογές.

«Οι Ιρανοί προχωρούν προς μια πυρηνική βόμβα»

«Προτιμώ να περιμένω τις εκλογές», δήλωσε ο Lieberman, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας από το 2016-2018, σημειώνοντας ότι «οι Ιρανοί προχωρούν προς μια πυρηνική βόμβα και σχεδιάζουν μια πολυμέτωπη επίθεση στο Ισραήλ, ενώ η κυβέρνησή μας επικεντρώνεται στην πολιτική επιβίωση».

Ωστόσο δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το γραφείο του Νετανιάχου σχετικά με τις δηλώσεις του Lieberman.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Lieberman κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να «ενώσουν τις προσπάθειές τους και να σχηματίσουν ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο για να εργαστούν για την αλλαγή της κυβέρνησης».

Οι δύο επιλογές για την κυβέρνηση Ισραήλ

Ο Lieberman, εκείνη τη στιγμή, παρουσίασε δύο επιλογές: το σχηματισμό εναλλακτικής κυβέρνησης στην Κνέσετ (κοινοβούλιο) ή τη συμφωνία σε μια ημερομηνία για πρόωρες εκλογές.

«Η απομάκρυνση του Νετανιάχου θα ήταν όφελος για τους Ισραηλινούς»

Ο Lieberman είχε επικρίνει συχνά τον Νετανιάχου, λέγοντας ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την πορεία της» και ότι «η απομάκρυνση του Νετανιάχου θα ήταν όφελος για τους Ισραηλινούς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό