Home Οικονομία Ποιοι ξεχώρισαν στη γιορτή της ελληνικής ναυτιλίας 

Ποιοι ξεχώρισαν στη γιορτή της ελληνικής ναυτιλίας 

Ειδήσεις Ελλάδα

Με φυσική παρουσία, μετά το ψηφιακό διάλειμμα του 2020 ελέω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021. Σε μια χρονιά που οι Έλληνες εφοπλιστές δημιούργησαν, για μια ακόμα φορά, σημαντικά θαλασσινά ρεκόρ, στα βραβεία που δόθηκαν, μεταξύ άλλων ξεχώρισαν αυτά που απονεμήθηκαν στους Κωστή Κωνσταντακόπουλου, Αριστείδη Πίττα, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και Νίκου Βαφειά. 

Ειδικότερα μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν:

– Η Seanergy Maritime, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σταμάτη Τσαντάνη  ως η dry company of the year. Η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις άνω των 200 εκατ. δολαρίων μέσα στη χρονιά και είναι η μοναδική εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή εταιρεία με στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από φορτηγά πλοία τύπου Capesize.

-Η Arcadia Shipmanagement των αδελφών Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε το γεγονός ότι η εταιρεία έχει υψωμένη την ελληνική σημαία στα πλοία της, ενώ παράλληλα είναι πρωτοπόρα σε θέματα ασφάλειας.

-Ως Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς βραβεύτηκε η Alpha Lines η νέα εταιρεία του Αντώνη Αγαπητού και του γιού του Βασίλη Αγαπητού η οποία αυτή τη χρονιά δρομολόγησε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού το ανακατασκευασμένο ταχύπλοο το Speed Cat.

-Ναυλομεσίτης της Χρονιάς ανακηρύχθηκε η Hellas Chart Ltd η οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων σε μια από τις ιστορικότερες ναυλώσεις containerships όλων των εποχών.

-Το βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς, δόθηκε στην Εθνική Τράπεζα που έχει χαρτοφυλάκιο 2,5 δισ. δολάρια.

-Ο κ. Πάνος Ζαχαριάδης έλαβε το βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος για την συμβολή του στην τεχνολογική εξέλιξη της ναυτιλίας, αλλά και για τεχνικές λύσεις που έχει αναπτύξει και έχουν υιοθετηθεί από τα μεγάλα ναυπηγεία/

-Όσον αφορά το Βραβείο Βιωσιμότητας, απονεμήθηκε στη HEPMEPA η οποία με την Σεμίραμις Παληού στην προεδρία έχει μπει σε νέα εποχή.

– Η Franman του Κωστή Φραγκούλη έλαβε το βραβείο Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Πρόκειται για μια εταιρεία που εκπροσωπεί περισσότερες από 130 εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες και προίόντα στη ναυτιλία και λειτουργεί με τη λογική του one stop shop.

-Το βραβείο διεθνής προσωπικότητα της χρονιάς, το μόνο που δεν απονέμετε σε Έλληνα, έλαβε ο Gianluigi Aponte, που έχει την Mediterranean Shipping Company, η οποία έχει πολύ στενές εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα τόσο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά όσο και στην κρουαζιέρα.  

-Ως Ναυτικός της Χρονιάς αναδείχθηκε ο καπετάνιος του Seajet 2 Μιχαήλ Μακρής ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του διέσωσε έξω από τη Μήλο, 18 ναυαγούς μετά τη βύθιση της θαλαμηγούς στην οποία επέβαιναν.

-Το Βραβείο Επιτεύγματος στην Εκπαίδευση δόθηκε στο www.isalos.net, με επικεφαλής του Ηλία Μπίσια για την προσφορά του στην ναυτική εκπαίδευση.

Ως Πλοίο της Χρονιάς ονοματίστηκε το Τransgas Power της Dynagas συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου. Είναι το πρώτο από τα δύο FSRUs (Floating Storage and Regasification Units)-Πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επανυγροποίησης φυσικού αερίου, χωρητικότητας 174.000 τόνων.

-Το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία δόθηκε στην εγγονή του Βασίλη Θεοχαράκη, Αμαλία Μήλιου-Θεοχαράκη η οποία είναι εμπορική διευθύντρια στην ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας  – ΤΕΟ Shipping.

-Με το Intelligence Big Data Award βραβεύτηκε η εταιρεία Seafair η παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List / Propeller Club έλαβε ο  Νίκο Βαφειάς, μέσα στη χρονιά έκανε επενδύσεις σε πλοία αξίας 360 εκατ. δολαρίων, ενώ ξεκίνησε την σταδιοδρομία του, το 1973. 

-Ως Newsmaker της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Αριστείδης Πίττας του οποίου containership ναυλώθηκε για περισσότερα από 200.000 δολάρια την ημέρα και έγινε μεγάλο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

-Τέλος ως Προσωπικότητα της Χρονιάς βραβεύτηκε ο  Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare. Μέσα στη χρονιά ο κ. Κωνσταντακόπουλος που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες στο κόσμο ανεξάρτητες εταιρείες containerships έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά των bulk carriers, με την αγορά 40 πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων σε διάστημα δύο μηνών.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική Επιτροπή των βραβείων αποτελούνταν από σημαντικές προσωπικότητες της ναυτιλίας, και με αλφαβητική σειρά ήταν:

-Νικόλαος Βουγιούκας: Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Οικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας-Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου-Ιωάννης Κοτζιάς: Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών-Nigel Lowry: Ανταποκριτής της Lloyds List στην Αθήνα

-Ειρήνη Νταϊφά: Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης ΠειραιώςΓιώργος Πατέρας: Πρόεδρος Ελληνικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου-Έλπη Πετράκη: Πρόεδρος της WISTA Hellas-Μανώλης Τσικαλάκης: Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών-Χαράλαμπος Φαφαλιός: Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεργασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας-Σταύρος Χατζηγρηγόρης: Πρόεδρος της Martecma.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version