23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοι και πώς θα πάρουν επίδομα για σούπερ μάρκετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρχεται το ηλεκτρονικό κουπόνι για αγορές από τα σούπερ μάρκετ βάσει της δήλωσης Ε9

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για το Food Pass, το νέο επίδομα που θα μοιραστεί στα πρότυπα του Fuel Pass, δηλαδή με άυλη ψηφιακή κάρτα στα κινητά που θα μπορεί να εξαργυρωθεί στα σούπερ μάρκετ.

Τα οριστικά κριτήρια δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που «δείχνουν» τους δικαιούχους.

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς οι διαρροές αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» τις αντοχές του προϋπολογισμού για τις όποιες παρεμβάσεις θα χρειαστούν, κάτι που πλέον είναι βέβαιο και αναγκαίο.

Κριτήρια και δικαιούχοι

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο voucher θα αφορά τρόφιμα αλλά και λοιπά προϊόντα που υπάρχουν στο καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για αγορές από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Προτεραιότητα για την επιταγή που θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.

Επίδομα για σούπερ μάρκετ με αίτηση στο gov.gr

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το Fuel Pass ήταν η αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ζητά να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

Διεύθυνση email
Αριθμό κινητού τηλεφώνου
Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Για το επίδομα βενζίνης, η αποστολή των αιτήσεων προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γινόταν το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας. Η πίστωση της ενίσχυσης γινόταν εντός ολίγων ημερών (συνήθως 3-4 το πολύ) από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό