29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ποιοι είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε τα νέα πρόσωπα

Ο ανασχηματισμός έγινε και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Νέα πρόσωπα αλλά και παλιά συνθέτουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που μένουν εκτός του κυβερνητικού σχήματος: Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Χάρης Θεοχάρης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Μάξιμος Σενετάκης, Μαρία Κεφαλά, Σταύρος Κελέτσης, Γιάννης Παππάς.

Ειδικότερα, μέλη της κυβέρνησης δεν είναι πλέον ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκτός κυβέρνησης είναι και ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς.

Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός προχωρά στην αναβάθμιση του Θοδωρή Λιβάνιου από αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών σε υπουργό, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει το έργο του ο Κωστής Χατζηδάκης. Τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας.

Στη θέση του Κώστα Σκρέκα ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία.

Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό