24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποιοι δεν έλαβαν πρόσκληση για τη Στέψη, ποιοι δεν ανταποκρίθηκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόσκληση για την Τελετή Στέψης ήταν το πιο περιζήτητο εισιτήριο το τελευταίο διάστημα, με δεκάδες ξένους αξιωματούχους, Βρετανούς αξιωματούχους, διασημότητες και θρησκευτικούς ηγέτες να συγκεντρώνονται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

2.300 άτομα παρευρέθησαν στην τελετή, η συμμετοχή στην οποία ήταν πολύ μικρότερη από το 1953, όταν έπρεπε να ανεγερθούν προσωρινές κατασκευές εντός του αβαείου για να φιλοξενήσουν τα περισσότερα από 8.000 άτομα που παρευρέθηκαν.

Να ποιος ήταν εκεί:

Η λίστα καλεσμένων ήταν ένα Who’s Who της βρετανικής δημόσιας ζωής και πολιτικής: ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ήταν εκεί, όπως και όλοι οι εν ζωή προκάτοχοί του: Λιζ Τρας, Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, Ντέιβιντ Κάμερον, Γκόρντον Μπράουν, Τόνι Μπλερ και Τζον Μέιτζορ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ και ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, ήταν επίσης εκεί ανάμεσα σε αρκετούς ακόμη υπουργούς και πολιτικούς.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Όλα τα αδέρφια του Βασιλιά ήταν εκεί, όπως και οι γιοι του, πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι. Ο Γουίλιαμ συνοδευόταν από την Κέιτ, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τα παιδιά τους – Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις. Πολλά άλλα μέλη της οικογένειας κάθισαν στις πρώτες σειρές στο αβαείο.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λονδίνο για την περίσταση. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παρευρέθηκαν όλοι στη λειτουργία, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το «παρών» έδωσαν επίσης δεκάδες μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’ μπιν Αλ-Χουσεΐν και Ράνια, ο διάδοχος της Ιαπωνίας Ακισίνο και η διάδοχος Κίκο.

Πολλές διασημότητες έκαναν επίσης την εμφάνισή τους, μεταξύ των οποίων οι Αμερικανοί τραγουδιστές Lionel Richie και Katy Perry, ο Αυστραλός μουσικός Nick Cave, οι ηθοποιοί Emma Thompson, Maggie Smith, Joanna Lumley και Judi Dench, ο συνθέτης Andrew Lloyd Webber και ο ραδιοτηλεοπτικός αστέρας Stephen Fry. Η λίστα ήταν εντυπωσιακή, αλλά υπήρξαν και κάποιες αξιοσημείωτες απουσίες:

Ποιοι δεν ήταν εκεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο, παρόλο που έλαβε πρόσκληση.  Αντίθετα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν ηγήθηκε της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Η Μπάιντεν κάθισε δίπλα στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα. Ο σύζυγός της, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν παρευρέθηκε.

Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έστω για λίγες ώρες, η σύζυγός του Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ, έμεινε σπίτι, στις ΗΠΑ, με τα δύο μικρά παιδιά τους.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Ιράν, της Μιανμάρ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Βενεζουέλας δεν έλαβαν πρόσκληση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό