16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρίτη 22 Οκτωβρίου, σήμερα, και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει τη μνήμη του Οσίου Αβέρκιου του Ισαπόστολου και Θαυματουργού και του Αγίου Ευλάλιου.

Σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν επίσης οι Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω. Τα ονοματά τους είναι: Μαξιμιλιανός, Εξακουστωδιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος, Κωνσταντίνος.

Ο Όσιος Αβέρκιος ήταν χριστιανός επίσκοπος της Ιεράπολης στη Φρυγία κατά τα τέλη του 2ου αιώνα. Ονομάστηκε ισαπόστολος, διότι περιόδευσε και κήρυξε όπως και οι κορυφαίοι Απόστολοι του Χριστού. Πέθανε ειρηνικά σε ηλικία 72 χρονών.

Οι εν Εφέσω επτά παίδες ή Οι επτά κοιμώμενοι της Εφέσου είναι ένας ιερός θρύλος της Χριστιανικής παράδοσης. Αναφέρεται στην ιστορία επτά νεαρών ανδρών, οι οποίοι διωκόμενοι για την πίστη τους στον Χριστό, αναζήτησαν προστασία σε μια σπηλιά και έπεσαν σε έναν ύπνο που κράτησε σχεδόν δύο αιώνες.

Η ιστορία αναφέρεται σε τουλάχιστον εννέα μεσαιωνικές γλώσσες και διατηρείται σε περισσότερα από 200 χειρόγραφα, που χρονολογούνται κυρίως μεταξύ του 9ου και του 13ου αιώνα.[2]

Σε ποιους λέμε «χρόνια πολλά»

Την ονομαστική τους εορτή έχουν:

Αβέρκιος, ΑβερκίαΜαξιμιλιανός, Μαξιμιλιανή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό