24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ποινική έρευνα από την Εισαγγελία για τη διαρροή των στοιχείων λογαριασμών πελατών το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία της Ελβετίας για την διαρροή των στοιχείων λογαριασμών χιλιάδων πρώην πελατών της Credit Suisse το 2022.

Η διαρροή αφορά περισσότερους από 18.000 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απατεώνων και επιχειρηματιών που υπόκεινται σε κυρώσεις, βυθίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι λογαριασμοί, οι οποίοι αφορούσαν το διάστημα από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010, διέρρευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η οποία τους μοιράστηκε με οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Η Credit Suisse είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο 2022 ότι «απορρίπτει σθεναρά» τις κατηγορίες που διατυπώνονται για τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

«Τα θέματα που παρουσιάζονται είναι κατά κύριο λόγο ιστορικά, σε ορισμένες περιπτώσεις που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940 και οι λογαριασμοί αυτών των θεμάτων βασίζονται σε μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες που έχουν αφαιρεθεί από το πλαίσιο, με αποτέλεσμα ερμηνείες της επιχειρηματικής συμπεριφοράς της τράπεζας. »,.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό