27.7 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε οπαδό για ρατσιστικές επιθέσεις σε Βινίσιους και Ρίντιγκερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ έκανε γνωστό πως ένα άτομο που έκανε ρατσιστικές επιθέσεις στους Βινίσιους και Ρίντιγκερ, μέσω φόρουμ της Marca, κρίθηκε ένοχο από δικαστήριο και δέχτηκε ποινή φυλάκισης διάρκειας οκτώ μηνών.

Το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή ταλανίζεται από διάφορες μάστιγες και μία από αυτές που απειλούν τόσο τον βασιλιά των σπορ όσο και την υγεία της κοινωνίας είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Τέτοιες έχουν υποστεί αμέτρητοι ποδοσφαιριστές, είτε εντός των γηπέδων κατά τη διάρκεια αγώνων τους, είτε μέσω των social media, ωστόσο όταν αναλαμβάνει δράση η δικαιοσύνη οι ρατσιστές παίρνουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ατόμου που εξαπέλυε ρατσιστικές επιθέσεις σε δύο παίκτες της Ρεάλ, τον Βινίσιους και τον Ρίντιγκερ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και γράφοντας προσβλητικά λόγια για αυτούς σε ηλεκτρονικό φόρουμ της Marca, με την ομάδα της Μαδρίτης να κάνει γνωστό πως το εν λόγω άτομο κρίθηκε ένοχο βάσει απόφασης δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διέταξε να εκτίσει οκτώ μήνες φυλάκιση και να μην πάρει μέρος στο συγκεκριμένο φόρουμ για διάστημα 20 μηνών, με τους μερένγκες να δημοσιοποιούν την απόφαση του δικαστηρίου μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης.

“Η Ρεάλ ανακοινώνει πως το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απόφαση για την ενοχή ενός ατόμου που, ενεργώντας με διάφορα ψευδώνυμα στο ψηφιακό φόρουμ της εφημερίδας Marca, εξαπέλυσε σοβαρές ρατσιστικές επιθέσεις και προσβολές εναντίον των παικτών μας Βινίσιους Τζούνιορ και Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για δύο αδικήματα κατά της ηθικής ακεραιότητας που διαπράχθηκαν εναντίον των παικτών μας, όπου και τα δύο απέκτησαν μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο, ενώ στην περίπτωση του Αντόνιο Ρίντιγκερ υπήρχε περιφρόνηση προς τη θρησκεία του.

Το δικαστήριο διέταξε τον κατηγορούμενο να εκτίσει οκτώ μήνες φυλάκιση και να μην συμμετάσχει στο προαναφερόμενο φόρουμ για 20 μήνες. Η ποινή φυλάκισης με αναστολή τέθηκε υπό τον όρο της συμμετοχής του κατηγορουμένου σε πρόγραμμα ίσης μεταχείρισης και μη διάκρισης.

Η Ρεάλ είναι επίσης ευγνώμων για τη συνεργασία του οπαδού που, όταν εντόπισε τις προσβολές που καταδικάστηκαν στο φόρουμ της εφημερίδας Marca, τις έφερε υπόψη των αρχών και του συλλόγου μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των μερένγκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό