12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποια είναι τα φαβορί για το Χρυσό Αγαλματίδιο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσκαρ 2021 χωρίς προγνωστικά και προβλέψεις γίνονται; Όχι, γι’ αυτό όπως κάθε χρόνο, λίγες μέρες πριν την απονομή των βραβείων, συγκεντρώνουμε τα προγνωστικά στοιχήματος για το ποια ταινία είναι φαβορί για κάθε κατηγορία.

Ακόμη, θα διαβάσετε και τις δικές μας προβλέψεις καθώς και πληροφορίες και facts για τις υποψήφιες ταινίες. Τις συγκεκριμένες αποδόσεις βρήκαμε στην ελληνική στοιχηματική ιστοσελίδα Stoiximan, ωστόσο στις περισσότερες στοιχηματικές τα νούμερα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.

Την 93η Τελετή των Βραβείων Όσκαρ του 2021 μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσω του αφιερωμένου pop-up καναλιού της Cosmote TV με ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το Union Station του Λος Άντζελες.

Πριν από την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις και τα τελευταία προγνωστικά, μέσα από την ειδική εκπομπή «OSCARS’ Night» (Κυριακή 25/4, 23.30) με τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Λουκά Κατσίκα.

Την ίδια ώρα θα προβληθούν στο COSMOTE CINEMA 2HD, σε ζωντανή μετάδοση με το Λος Άντζελες, οι αφίξεις των διασήμων στο κόκκινο χαλί («On the Red Carpet at the Oscars ® »), ενώ στη συνέχεια οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν μέσα από το «Oscars ® : Into The Spotlight» show την παρουσίαση των πέντε υποψηφιοτήτων καλύτερου τραγουδιού.

Στις 03.00 (ξημερώματα Δευτέρας 26/4, COSMOTE CINEMA OSCARS HD) θα ξεκινήσει η τελετή απονομής με ελληνικό, απευθείας σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη, που θα βρίσκεται στο Λος Άντζελες και τη Χριστίνα Μπίθα από την Αθήνα.

Στα διαλείμματα της απονομής, η εκπομπή «OSCARS’ Night» θα επιστρέφει στο οσκαρικό κανάλι της COSMOTE TV με όλο το παρασκήνιο της μεγάλης βραδιάς και τα σχόλια των δύο παρουσιαστών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μετάδοση του «Oscars ® : After Dark» show και τη σκυτάλη θα πάρει ξανά ο Γιώργος Σατσίδης από το Λος Άντζελες.

Αυτά είναι τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2021 και οι προσωπικές μας προβλέψεις:

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας – Προγνωστικά

Nomadland

Φαβορί σχεδόν από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης των υποψηφιών είναι το Nomadland της Chloe Zhao με την Frances McDormand. Έχει ήδη κερδίσει 217 βραβεία, ανάμεσά τους και το BAFTA, το «βρετανικό Όσκαρ».

Α’ Ανδρικού Ρόλου – Νικητής

O Chadwick Boseman στο Ma Rainey΄s Black Bottom

Οι φετινές υποψηφιότητες στην κατηγορία αυτήν έχουν διχάσει πολύ το κοινό. Οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ έχουν αποθεώσει την ερμηνεία του Riz Ahmed στο Sound of Metal (διαβάστε την κριτική μας για την ταινία εδώ) και επίσης πολλοί μιλούν για το πόσο καλός ήταν ο Anthony Hopkins ως ασθενής που πάσχει από άνοια στο The Father.

Ωστόσο, ο αναπάντεχος θάνατος του Chadwick Boseman δίνει μεγαλύτερο βάρος στην τελευταία του – συγκινητική – ερμηνεία, οπότε είναι παραπάνω από πολλές οι πιθανότητες να πάει στο όνομά του το Χρυσό Αγαλματίδιο.

Α’ Γυναικείου Ρόλου – Νικήτρια

Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στις φανταστικές Carey Mulligan στο Promising Young Woman και της Viola Davis στο Ma Rainey’s Black Bottom.

Fun fact: Η εμφάνιση της Βαιόλα Ντέιβις στην ταινία Ma Rainey΄s Black Bottom διαρκεί συνολικά μόλις 26 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Η Ντέιβις το έχει ξανακάνει – ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β’ ρόλου το 2009 για το «Doubt», παρά το ότι εμφανίστηκε μόνο σε μία σκηνή οκτώ λεπτών.

Η Viola Davis στο Ma Rainey’s Black Bottom

Όσκαρ Σκηνοθεσίας – Προγνωστικά

Η 39χρονη σκηνοθέτις Chloe Zhao στα γυρίσματα του Nomadland

Γυναίκα φαίνεται πως θα κερδίσει φέτος το – πολύ σημαντικό – βραβείο σκηνοθεσίας. Η μόνη άλλη γυναίκα υποψήφια που το κατάφερε αυτό ήταν η Kathryn Bigelow του The Hurt Locker, είναι η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει ποτέ, το 2010.

Φυσικά, η Chloe Zhao θα είναι και η πρώτη Κινέζα σκηνοθέτις που κερδίζει τέτοιο βραβείο.

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου 2021

Ο Daniel Kaluuya στο Judas and the Black Messiah

Ο Daniel Kaluuya, του οποίου όλες οι ερμηνείες εξυμνούνται από κοινό και κριτικούς, αναμένεται να κερδίσει το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για το Judas and the Black Messiah.

Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου

Minari

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το βραβείο θα πάει στην Yuh-Jung Youn για την ερμηνεία της στο Minari. Το παράδοξο της κατηγορίας είναι για την Glenn Close, η οποία αν και είναι για 8η φορά υποψήφια για Όσκαρ (χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ), για την ερμηνεία της στο Hillbilly Elegy – μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ταινία – είναι και υποψήφια για τον ίδιον ακριβώς ρόλο για Χρυσό Βατόμουρο, για την χειρότερη ερμηνεία της χρονιάς.

Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου 

The Father

Τρίτο στην σειρά απόδοσης για το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου το «Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan» το οποίο ακόμη και εάν δεν πάρει κάποιο όσκαρ, έχει σπάσει τουλάχιστον το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο τίτλο οποιασδήποτε υποψήφιας ταινίας στην ιστορία της Ακαδημίας.

Κάθε τελετή για τα Όσκαρ τα τελευταία 19 χρόνια είχε τουλάχιστον μία ταινία υποψήφια για το σενάριό της, αλλά τίποτα άλλο. Την παράδοση αυτή κρατάει ζωντανή και φέτος το White Tiger, με καμία άλλη υποψηφιότητα εκτός από αυτήν.

Borat Sebsequent Moviefilm

Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου 

Promising Young Woman

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Όσκαρ που και οι πέντε υποψήφιοι για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο είναι υποψήφιοι και για καλύτερη ταινία.

Διαβάστε για την ταινία Promising Young Woman, η οποία αναμένεται να πάρει το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, εν όψει ‘Me too’, εδώ.

Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ

Η Δίκη των 7 του Σικάγου

H ταινία ‘Η δίκη των 7 του Σικάγου’ ακολουθεί τους 7 διαδηλωτές κατά του πολέμου του Βιετνάμ, οι οποίοι δικάστηκαν για συνωμοσία το 1968.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων 

Soul

Προτείνουμε να δείτε άμεσα την δημοφιλή ταινία της Pixar, ‘Soul’, η οποία περιλαμβάνει τις φωνές των Tina Fey, Jamie Foxx και Graham Norton.

Όσκαρ Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας

News of the World

To ‘News of the World’ του Netflix είναι υποψήφιο μόνο για ένα βραβείο, το οποίο μάλλον και δεν θα πάρει.

Όσκαρ Καλύτερης Παραγωγής

Η Amanda Seyfried στο Mank

Είναι πασιφανές πλέον, μετά από τόσα χρόνια, ότι τα Όσκαρ αγαπούν τις αυτο-αναφορικές ταινίες. Έτσι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το βραβείο Καλύτερης Παραγωγής θα λάβει το Mank, μία ταινία του Da Fincher, μία ταινία για μία ταινία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς πέρσι το αντίστοιχο βραβείο είχε πάρει το ‘One Upon A Time In Hollywood’ του Quentin tarantino, άλλη μία ταινία που μιλάει για τον κινηματογράφο.

Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack 

Da 5 Bloods

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι νικητής θα είναι το συγκινητικό Soul, η «ψυχή» των φετινών Όσκαρς. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε πως το Da 5 Bloods δεν είναι πιο ψηλά.

Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού 

Eurovision Song Contest the Fire Saga

Αν και το πιο πιθανό είναι να κερδίσει το τραγούδι ‘Speak Now’ από το One Night in Miami, η δική μας αγαπημένη υποψηφιότητα είναι το Husavik του «Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision – Η Ιστορία των Fire Saga». 

Όσκαρ Καλύτερου Μιξάζ και Μοντάζ Ήχου

Sound of Metal

Είναι δυνατόν να μην πάρει το βραβείο Sound Mixing, το Sound of Metal; Η ταινία της οποίας ο ήχος είναι η κινητήρια δύναμη, και χρησιμοποίησε πολύ έξυπνα το στοιχείο αυτό στο μοντάζ ήχου αλλά και την σκηνοθεσία, είναι ασφαλώς το φαβορί.

Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Duk

Αδικημένος ο Mads Mikkelsen που δεν έλαβε υποψηφιότητα για τον πρωταγωνιστικό του ρόλου στην δανέζικη ταινία ‘Another Round’ που τουλάχιστον – φαίνεται πως – θα πάρει το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κάνει ακόμη και το να πίνει ποτό, να μοιάζει cool.

Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Χτενισμάτων

Hillibilly Elegy

Μπορεί να κάνει την έκπληξη το Hillibilly Elegy και να κερδίσει εκείνο το Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Χτενισμάτων παρά τις υψηλές αποδόσεις; Μπορεί.

Όσκαρ Καλύτερων Κουστουμιών 

Η Yifei Liu στο ‘Mulan’.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία υποψήφια – και φαβορί – της φετινής χρονιάς είναι η 89χρονη Ann Roth, σχεδιαστής κοστουμιών για το Ma Rainey΄s Black Bottom. Παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ, ωστόσο υπήρξαν πριν από εκείνη και ο σεναριογράφος James Ivory και η Γαλλίδα σκηνοθέτης Agnès Varda ήταν επίσης υποψήφιοι στα 89 τους χρόνια.

Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ

Tenet

Το εντελώς αγνοημένο Tenet του Christopher Nolan, τουλάχιστον φαίνεται πως θα πάρει το Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Εάν θέλετε να θυμηθείτε το Tenet, διαβάστε το review μας, εδώ.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκυμαντέρ

Ο δάσκαλός μου, το χταπόδι.

To καλό αυτό χταπόδι που τόσα πράγματα μας έμαθε για τον βυθό, θα κολυμπάει πλέον με το δικό του Χρυσό Αγαλματίδιο.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

A Love Song for Latasha

Στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ που πολύ πιθανόν να κερδίσει, A Love Song for Latasha, μαθαίνουμε για την ζωή της Latasha Harlins, από την ξαδέρφη της. Η 15χρονη Λατάσα δολοφονήθηκε από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος το 1991. Ο θάνατός της καταγράφτηκε σε κάμερα ασφαλείας, παρόλαυτα η καταδίκη του δολοφόνου ήταν πολύ ελαφριά.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

Two Distant Strangers

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να μην δολοφονηθείς από αστυνομικό, όταν είσαι μαύρος στην Αμερική; Αυτό πραγματεύεται το Two Distant Strangers, το οποίο και είναι η δική μας πρόβλεψη για την νίκη στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Όσκαρ Καλύτερου Κινούμενου Σχέδιου (Μικρού Μήκους) 

If Anything Happens I Love You

To συγκινητικό ‘If Anything Happens I Love You’ αφορά δύο γονείς που προσπαθούν να διαχειριστούν τον θρήνο τους μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού τους.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό