18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο βήχας και ο πυρετός είναι τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού που πρέπει να προσέχει κανείς. Τα συμπτώματα αυτά εξακολουθούν να αναφέρονται για όσους εντοπίζονται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Παρόλο όμως που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι διαφορετικά από εκείνα άλλων παραλλαγών, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το νέο στέλεχος ενδέχεται να προκαλεί κάποια ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα από την παραλλαγή Δέλτα.

Ανάμεσα σε αυτά τα νέα συμπτώματα περιλαμβάνεται ο πόνος. Έχει αναφερθεί επίσης ότι οι θετικοί στην Όμικρον δεν χάνουν την όσφρηση ή τη γεύση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η Όμικρον παραμένει σε μεγάλο βαθμό «αχαρτογράφητη», είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής.πρστα

Μέχρι στιγμής, στη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Όμικρον, οι περισσότεροι που μολύνθηκαν έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι δύο δόσεις σε συνδυασμό με την ενισχυτική εξαολουθούν να προσφέρουν καλή προστασία έναντι της Όμικρον και όλων των άλλων παραλλαγών.

Να σημειωθεί όμως ότι το νέο στέλεχος έχει πυροδοτήσει μια «ανησυχητική» αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έτσι, από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο περίπου 300 νέων περιπτώσεων την ημέρα κινήθηκαν σε 1.000 την περασμένη εβδομάδα, και πιο πρόσφατα 3.500. Την Τετάρτη, η Νότια Αφρική κατέγραψε 8.561 κρούσματα. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο ημερήσιος απολογισμός ήταν 1.275.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό