26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ποιά είναι η δίαιτα 5:2 που έγινε διάσημη χάρη στον Μάικλ Μόσλεϊ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν για κάτι είναι περισσότερο γνωστός ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι η δίαιτα 5:2 την οποία και έκανε πολύ δημοφιλή μέσα από τις εκπομπές του.

Η «διαλειμματική» αυτή νηστεία ονομάζεται 5:2 επειδή στις πέντε ημέρες της εβδομάδας προβλέπεται κανονικό φαγητό, ενώ οι άλλες δύο προβλέπουν περιορισμό στις 500-600 θερμίδες ημερησίως.

Το γεγονός ότι η δίαιτα αυτή δεν έχει απαιτήσεις σχετικά με το ποια τρόφιμα πρέπει κανείς να τρώει αλλά αφορά το πότε πρέπει να τρώει, την κάνει απο πολλούς να θεωρείται κάτι σαν τρόπος ζωής.

Και υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος διατροφής είναι ευκολότερο να τηρηθεί από ό,τι μία παραδοσιακή δίαιτα περιορισμένων θερμίδων.

Επιλέγοντας μέρες

Ετσι οι πιστοί της, τρώνε πέντε ημέρες την εβδομάδα κανονικά. Αλλες δύο ημέρες, μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων στο 1/4 των ημερήσιων αναγκών. Αυτό σημαίνει περίπου 500 θερμίδες την ημέρα για τις γυναίκες και 600 για τους άνδρες.

Μπορεί κανείς να διαλέξει ποιες από τις δύο ημέρες θα ακολουθήσει τη δίαιτα αρκεί να υπάρχει τουλάχιστον μία ημέρα μη νηστείας μεταξύ τους.

Ένας συνηθισμένος τρόπος προγραμματισμού της εβδομάδας είναι να νηστεύει κανείς Δευτέρα και Πέμπτη, με δύο ή τρία μικρά γεύματα και μετά να τρώει κανονικά για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Το να τρως «κανονικά» δεν σημαίνει ότι βεβαίως μπορείς να φας οτιδήποτε. Το πολύ junk food ας πούμε δεν ωφελεί

Υπάρχουν σχετικά λίγες μελέτες ειδικά για τη δίαιτα 5:2.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές για τις διαλειματικές νηστείες γενικά, οι οποίες τείνουν να δείχνουν οφέλη για την υγεία.

Με πληροφορίες από Ηealthliνe

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό