35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Ποδαρικό» του χειμώνα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει επιδείνωση με βασικά χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά και το Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και, συγκεκριμένα, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα και πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά ορεινά. Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι βροχές θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα γίνει γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 και τοπικά στα νότια θα φτάσει πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι οι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα γίνει γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες, ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα γίνει γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό