25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ποδαρικό με εντός έδρας ήττα για την Τότεναμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ελπίδες της Τότεναμ να ανακτήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ χάθηκαν, καθώς υπέστη μια αναπάντεχη εντός έδρας ήττα (0-2) στο γήπεδό της από την Άστον Βίλα την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε στερήθηκε έμπνευσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τιμωρήθηκε μετά το ημίχρονο με τα γκολ των Εμιλιάνο Μπουεντία και Ντάγκλας Λουίς.

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ και της Εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Λιορίς, ο οποίος έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι μετά την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν υπεύθυνος για το άνοιγμα του σκορ από τον Μπουεντία στο 50ό λεπτό. Και όταν ο Λουίς πρόσθεσε ένα δεύτερο γκολ στο 73ο λεπτό, οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να κατευθύνονται προς τις εξόδους.

Μάλιστα, ακούστηκαν φωνές και αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι για την ήττα από τους «Χωριάτες», που ήταν μόλις η τρίτη της στις τελευταίες 22 αναμετρήσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ με τους Λονδρέζους.

Και οι «Σπερς», όμως, αποδοκιμάστηκαν στο σφύριγμα της λήξης, καθώς η ήττα τους άφησε στην πέμπτη θέση με 30 βαθμούς σε 17 αγώνες, δύο πόντους πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και 13 πίσω από τη ντόπια αντίπαλο και πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, Άρσεναλ.

Η Βίλα, που σημείωσε την τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος από τότε που ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, αντικατέστησε τον Στίβεν Τζέραρντ τον Νοέμβριο, παραμένει στη 12η θέση με 21 βαθμούς.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος παραδόξως διατήρησε τη θέση του μπροστά από τον ήρωα της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ήταν απροβλημάτιστος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι τρεις κίτρινες κάρτες σε διάστημα 10 λεπτών για την Τότεναμ ήταν το μόνο σημείο συζήτησης στα πρώτα 37 λεπτά.

Η Τότεναμ δημιούργησε τελικά μια ευκαιρία όταν ο Ιβάν Πέρισιτς νικήθηκε από τον Όλσεν. Λίγο αργότερα ο Κροάτης κατάφερε να βγάλει μια σέντρα προς τον Χάρι Κέιν, του οποίου η αδύναμη κεφαλιά ήταν εύστοχη, αλλά αποκρούστηκε σχεδόν επί της γραμμής από τον Άσλεϊ Γιανγκ.

Τουλάχιστον η Τότεναμ απέφυγε να μείνει πίσω στο ημίχρονο για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ για έβδομο διαδοχικό αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ, πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη.

Ο Λιορίς απέτυχε να συγκρατήσει ένα σουτ του Λουίς και ο Όλι Γουότκινς ήταν σε εγρήγορση για να επιλέξει τον Μπουεντία, ο οποίος έγραψε το 0-1 με σουτ. Η Τότεναμ παραλίγο να απαντήσει όταν ο Πέρισιτς έχασε μια καλή ευκαιρία για ισοφάριση, ωστόσο ήταν οι «Βίλανς» που διπλασίασαν, όταν ο αρχηγός Τζον ΜακΓκιν έστειλε την μπάλα στον Λουίς, ο οποίος με ένα ωραίο τελείωμα νίκησε τον Λιορίς για το τελικό 0-2.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό