31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

«Πνίγεται» η Βραζιλία: Στους 39 οι νεκροί

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δίνη των καιρικών φαινομένων έχει παραδοθεί η Βραζιλία, η οποία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες .

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι αγνοούνται, ενώ οι καταστροφές σε υποδομές είναι ανυπολόγιστες.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο, τη στιγμή που το νερό «καταπίνει» γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο RSC-287, στη Σάντα Μαρία, κοντά στην περιοχή Arroio Grande.

This is the moment when the bridge between the Air Base and Vila Figueira collapses and is swept away destroying the access to the cityAJUDE SANTA MARIA pic.twitter.com/o4S6HtvKas

— nat DISO SIGNED TTPD 🇧🇷💫 (@wreckmyplanz13) May 2, 2024

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας – τις χειρότερες εδώ και 80 χρόνια, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η στάθμη των υδάτων σε κάποιες πόλεις ξεπέρασε τα επίπεδα των ιστορικών πλημμυρών του 1941 και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία εδώ και ενάμιση αιώνα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία της Βραζιλίας.

Την Μεγάλη Πέμπτη κατέρρευσε υδροηλεκτρικό φράγμα μεταξύ της κοινότητας Cotipora και της πόλης Bento Goncalves με αποτέλεσμα ένα τσουνάμι ύψους δύο μέτρων να σαρώσει παρακείμενες κωμοπόλεις.

Την ακραία κακοκαιρία στη Βραζιλία έχει προκαλέσει ένας σπάνιος συνδυασμός υψηλότερων του μέσου όρου θερμοκρασιών, υψηλών ποσοστών υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Πρόκειται για την τέταρτη φυσική καταστροφή που πλήττει σε διάστημα ενός χρόνου τη χώρα μετά τις πλημμύρες του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, που προκάλεσαν τον θάνατο συνολικά 75 ανθρώπων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό