28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024 – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλησιάζει η μέρα όπου θα ανοίξει η αυλαία των θερινών εκπτώσεων 2024 και οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε καλύτερες τιμές.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Φέτος, αυτή η ημερομηνία είναι η 8η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία οι καταναλωτές θα βρουν εκπτωτικές τιμές στα προϊόντα φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Σημειώνεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Kατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό