24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλησιάζει τη Γη ο αστεροειδής του Χάλογουιν (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Την στιγμή που οι ΗΠΑ θα γιορτάζουν το Χάλογουιν ένας δυνητικά απειλητικός αστεροειδής θα βρίσκεται στη διαστημική μας γειτονιά. Στις 31 Οκτωβρίου την μέρα που θα εορτάζεται το αμερικανικό έθιμο ο αστεροειδής 2022 RM4 θα πλησιάζει τον πλανήτη μας. Ο αστεροειδής υπολογίζεται ότι έχει διάμετρο 330-740 μέτρα και θα κάνει το κοντινότερο πέρασμα από τη Γη την 1η Νοεμβρίου.

Η πορεία που ακολουθεί θα τον φέρει σε απόσταση 2,3 εκατ. χλμ. από τη Γη η οποία ακούγεται ασφαλής αλλά σε κοσμική κλίμακα είναι κάτι περισσότερο από κοντινή. Κατά τη διάρκεια του κοντινότερου περάσματος από τον πλανήτη μας ο αστεροειδής θα κινείται με ταχύτητα περίπου 85 χιλιάδων χλμ./ώρα.

Ο αστεροειδής ανήκει στην κατηγορία των NEO (Near Earth Objects) και αποτελούν διαστημικά αντικείμενα (αστεροειδείς και κομήτες) η τροχιά των οποίων θεωρείται δυνητικά απειλητική για τη Γη. Τα ολοένα και πιο ισχυρά επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια και επιστημονικά όργανα έχουν επιτρέψει τα τελευταία χρόνια τον συνεχή εντοπισμό αντικειμένων NEO. Μάλιστα η NASA έχει δημιουργήσει ένα τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με την παρακολούθηση αυτών των διαστημικών αντικειμένων. Έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 30 χιλιάδες NEO.

Κάθε διαστημικός βράχος που εντοπίζεται εντός μιας ακτίνας 193 εκατ. χλμ. από τον πλανήτη μας καταχωρείται στη λίστα των αντικειμένων NEO. Τα αντικείμενα που πλησιάζουν σε απόσταση κάτω 8 εκατ. χλμ. τη Γη καταχωρούνται στη λίστα των «δυνητικά απειλητικών».

Naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό