25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλησιάζει η ώρα του ηλεκτρικού Volvo ES90

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo αναμένεται να ενισχύσει την σουηδική εταιρία στον τομέα της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών και παράλληλα, να προσφέρει μία ακόμα διαφορετική εναλλακτική όσον αφορά στο στιλ αμαξώματος όχι μόνο εντός της οικογένειας της σουηδικής εταιρίας, αλλά γενικώς. Γιατί το τέταρτο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της, μετά το EX90 SUV, το EX30 crossover και το EM90 MPV θα είναι ο διάδοχος του S90 sedan και όπως έγινε γνωστό από μία σειρά διαρροών, η παρουσίαση και το λανσάρισμα του στην αγορά λογικά δεν απέχει πολύ.
Η πρώτη φορά που μάθαμε για την ύπαρξη του Volvo ES90, όπως περιμένουμε ότι θα ονομαστεί σύμφωνα με την λογική των προηγούμενων προτάσεων της εταιρίας, ήταν με την διαρροή μίας φωτογραφίας από το εσωτερικό δίκτυο των εργαζομένων της. Μίας φωτογραφίας που δείχνει την ομάδα παραγωγής να έχει συγκεντρωθεί γύρω από σήματα που αναγράφουν “Volvo Cars V551 First VP Car Celebration” και για να σε βοηθήσω να αναφέρω ότι “V551” είναι ο εσωτερικός κωδικός του νέου μοντέλου και “VP” σημαίνει verification prototype. Δυστυχώς, το αυτοκίνητο δεν φαίνεται αλλά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι το Volvo ES90, ένα μοντέλο, το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε από την ομάδα της Σαγκάη, θα κατασκευάζεται στην Κίνα και η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Μάιο του 2024.

Η δεύτερη διαρροή αφορά στα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του ES90 και εδώ, το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι το επερχόμενο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την SPA2 αρχιτεκτονική της εταιρίας – την ίδια που βρίσκουμε στο νέο EX90 και το Polestar 4. Το μήκος του Volvo ES90 θα είναι οριακά μικρότερο από τα 5 μέτρα, μοιράζοντας την διαφορά ανάμεσα στο standard S90 και την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο ενώ θα είναι και ελαφρώς ψηλότερο και φαρδύτερο από τον θερμικό προκάτοχο του. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, το ES90 θα εξοπλίζεται με την ίδια μπαταρία 111 kWh που χρησιμοποιεί και το EX90 SUV και θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρια σύνολα: έναν με τον μοναδικό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και ένα τετρακίνητο, με δύο ηλεκτροκινητήρες που αν… συγγενεύει με αυτό του EX90, θα προσφέρει πάνω από 500 ίππους και 900 Nm ροπής! Σε κάθε περίπτωση, η αυτονομία αναμένεται να αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα – ένα μάλλον συντηρητικό νούμερο αν αναλογιστούμε ότι την ίδια εμβέλεια προσφέρει και το SUV-ναυαρχίδα της Volvo οπότε το ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό ES90 sedan δεν αποκλείεται να έχει κάτι παραπάνω να δώσει στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως και να έχει, περισσότερες και πιο… επίσημες λεπτομέρειες θα έχουμε σε λίγο καιρό, όταν η σουηδική φίρμα αποφασίσει να αποκαλύψει το νέο μοντέλο της ενώ αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι επόμενος στο πρόγραμμα είναι ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του XC60 κάποια στιγμή το 2025 και πιθανώς, η νέα και επίσης αμιγώς ηλεκτρική γενιά των S60/V60. Θα δείξει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό