15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Ανασκευάζει ο Χαράλαμπος Αθανασίου τις δηλώσεις του για τις παρακολουθήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Προ ολίγου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Αναστάσιου Τασούλα με τον κ. Αθανασίου – Τι είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Τα σχόλια του περί σκοπιμότητας παρακολούθησης Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικού συμφέροντος πρόκειται να ανασκευάσει ο Χαράλαμπος Αθανασίου σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Βουλής προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις αντιπολίτευσης. 

Προ ολίγου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Αναστάσιου Τασούλα με τον κ. Αθανασίου. 

Τι είχε δηλώσει ο Χ. Αθανασίου

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους… Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος… Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά απειλή προς Θεού… Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ… Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί ; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως (να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα). Τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος; Τι λέει το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 19; Λέει επί λέξει: ‘νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας’. Αυτό λέει το Σύνταγμα». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό