33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πληροφορίες για κάλπες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ρελάνς» στους επίδοξους δελφίνους με άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες εξετάζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης προτίθεται να σηκώσει το γάντι όσων τον αμφισβητούν λόγω της αποτυχίας του κόμματος να προσπεράσει τον ψαλιδισμένο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να βάλει τέλος στην κομματική εσωστρέφεια στήνοντας εσωκομματικές κάλπες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Η κομβική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη και οι προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται να ξεκαθαριστούν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τύπου του κόμματος. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του απέναντι σε στελέχη που τον αμφισβητούν και του καταλογίζουν ότι αύξησε μεν τα ποσοστά του κόμματος αλλά έχασε το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Μια ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες αναμένεται επίσης να φέρει στο προσκήνιο τους υποστηρικτές του κ. Ανδρουλάκη, οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούν μέχρι στιγμής επιφυλακτική στάση σε σύγκριση με τους επικριτές του και τους επίδοξους δελφίνους. Εξαίρεση αποτέλεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που στήριξε αναφανδόν τον κ. Ανδρουλάκη. Το ίδιο έπραξε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στους δελφίνους που βάλλουν κατά του προέδρου. Ειδικότερα ανέφερε ότι αποτελεί «απίστευτο μικρομεγαλισμό απέναντι στην ιστορία να λέμε ότι εδώ πρόκειται να γίνει ένας σεισμός πολιτικός, να γίνουν ραγδαίες αλλαγές γιατί η ηγεσία δεν μπορεί και δεν τα καταφέρνει». «Ξαφνικά βρεθήκαμε με τη μισή ΚΟ να διεκδικεί θέση αρχηγού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» συμπλήρωσε αιχμηρά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ των πρόωρων εκλογών διαβεβαίωσε ότι δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα η κούρσα διαδοχής. «Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι η κούρσα διαδοχής, αυτό που πρωτεύει είναι η ουσία, να πείσουμε δηλαδή τους πολίτες ότι μπορούμε να δώσουμε λύση στην οικονομική και κοινωνική ανισότητα, πως έχουμε τις λύσεις για αυτό. Αν δεν πείσουμε για αυτό και μιλάμε με στοιχήματα ονομάτων δεν θα κάνουμε τίποτα» σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό