25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλημμύρα υβριδικών από την Stellantis

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis σχεδιάζει να παρουσιάσει 30 μοντέλα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024, ενώ επιπλέον έξι υβριδικά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2026.

Αυτά τα υβριδικά διαθέτουν ένα κιβώτιο ταχυτήτων eDCT ενσωματωμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και μια μπαταρία 48V, προσφέροντας έως και 1 χλμ. αυτονομίας μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν και δεν είναι τόσο αποδοτικά όσο τα πλήρως υβριδικά, αυτά τα ήπια υβριδικά χρησιμοποιούν την ανάκτηση της ενέργειας από το φρενάρισμα και το coasting για να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων έως και 20%.

Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει προσιτές, αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά βενζινοκίνητα οχήματα, αξιοποιώντας τη δημοτικότητα των υβριδικών οχημάτων.

Η Stellantis, η οποία παράγει κιβώτια ταχυτήτων eDCT στη Γαλλία και την Ιταλία, επεκτείνει τη σειρά υβριδικών οχημάτων της και περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Fiat 500 Hybrid και το Fiat Grande Panda Hybrid.

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας αποτελεί μέρος του σχεδίου της Dare Forward 2030, το οποίο στοχεύει σε μια πλήρως ηλεκτρική ευρωπαϊκή γκάμα μέχρι το 2030 και σε κατάσταση μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2038.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό