25.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για την κατασκευή σκιώδους στόλου μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Ρωσία κατασκευάζει σκιώδη στόλο μεταφοράς φυσικού αερίου, μετά την δημιουργία αντίστοιχου στόλου για να μεταφέρει πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το φυσικό αέριο είναι το κλειδί για τα σχέδια της Ρωσίας να ενισχύσει τις εξαγωγές, να αναπληρώσει τα κρατικά ταμεία και να χρηματοδοτήσει την πολεμική του μηχανή – αλλά αυτό απαιτεί μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τώρα που το άλλοτε επικερδές ευρωπαϊκό εμπόριο με αγωγούς έχει σχεδόν αποκοπεί.

Μέχρι σήμερα, τα σχέδια επέκτασης έχουν παρεμποδιστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν κρατήσει μακριά τις ξένες εταιρείες και έχουν σταματήσει την παράδοση των εξειδικευμένων, έτοιμων για τον πάγο μεταφορέων που είναι ζωτικής σημασίας για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Αρκτικής.

Οι νέοι ευρωπαϊκοί περιορισμοί που έρχονται το επόμενο έτος, περιορίζοντας την πρόσβαση στα λιμάνια, θα παρεμποδίσουν ακόμη περισσότερο την τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η ιδιοκτησία τουλάχιστον οκτώ πλοίων έχει μεταβιβαστεί σε ελάχιστα γνωστές εταιρείες στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την Equasis, μια παγκόσμια ναυτιλιακή βάση δεδομένων. Τέσσερα είναι κατηγορίας πάγου και έχουν ήδη λάβει έγκριση από τη Μόσχα για να πλεύσουν στα ρωσικά αρκτικά ύδατα αυτό το καλοκαίρι.

Αν και το Bloomberg δεν μπόρεσε να συνδέσει άμεσα τα πλοία με μεγάλες ρωσικές οντότητες, οι λεπτομέρειες μοιάζουν εντυπωσιακά με τους ελιγμούς για τη δημιουργία του σκιώδους πετρελαϊκού στόλου της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αδιαφανών εταιρειών και πλοίων τόσο παλαιών που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη παροπλιστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό