20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλέον χωρίς τεστ η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καινούργιο μέτρο ισχύει από το Σάββατο

Η Ελβετία αποφάσισε σήμερα πως οι εμβολιασμένοι κατά της Co ή οι άνθρωποι που έχουν αποθεραπευτεί από τη νόσο δεν θα χρειάζεται στο εξής να παρουσιάσουν ένα τεστ για να εισέλθουν στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεταμένη κατάσταση στα νοσοκομεία, το ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η κυβέρνηση) αποφάσισε επίσης κατά τη συνεδρίασή του να παρατείνει τα μέτρα καταπολέμησης της διασποράς του ιού.

Έτσι, η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως και το μέτρο της καραντίνας από τo οποίο εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αποθεραπευτεί από τη νόσο σε διάστημα λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Από το Σάββατο, οι εμβολιασμένοι ή αποθεραπευμένοι δεν θα χρειάζεται πλέον εξάλλου να παρουσιάσουν μοριακό τεστ ή αρνητικό rapid test αντιγόνου για να εισέλθουν στην Ελβετία.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει αντίθετα να συνεχίσουν να παρουσιάζουν ένα τεστ. Ωστόσο, αναφέρει το ομοσπονδιακό Συμβούλιο σε ανακοίνωση, “με βάση τις περιορισμένες ικανότητες ιχνηλάτησης στη χώρα μας, το δεύτερο τεστ που απαιτείται σήμερα μεταξύ της τέταρτης και της έβδομης ημέρας μετά την είσοδο στην Ελβετία δεν θα χρειάζεται πλέον”.

Απέναντι στο τέταρτο κύμα της Co και προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι μολύνσεις που οφείλονται στην Όμικρον, η Ελβετία αποφάσισε στις 17 Δεκεμβρίου να περιορίσει την πρόσβαση στο εσωτερικό ορισμένων εγκαταστάσεων μόνο για τους εμβολιασμένους ή τους αποθεραπευμένους και να ενισχύσει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα αυτά παραμένουν σε ισχύ επί του παρόντος έως τα τέλη Μαρτίου αλλά η κυβέρνηση θα συζητήσει πιθανή χαλάρωση των μέτρων γενικότερα στη συνεδρίασή της στις 2 Φεβρουαρίου.

Δεδομένου του αριθμού των κρουσμάτων αυτή την περίοδο και της πρόσφατης μείωσης της καραντίνας σε 5 ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα καντόνια μπορούν στο εξής να επιτρέπουν τη διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων ακόμη κι αν δεν έχουν πλέον την επαρκή ικανότητα για να κάνουν την ιχνηλάτηση των επαφών, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η χώρα των ‘Αλπεων, που έχει σχεδόν 8,6 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερους από 12.100 θανάτους από την Co-19 από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή σχεδόν 140 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Περίπου το 68% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, λιγότερο από άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό