24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πισωγύρισμα ο Παναθηναϊκός, ο Τετέ «έσωσε» τον βαθμό αλλά… 2-2 με την Athens Καλλιθέα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με το γκολ του Τετέ στο 90+2′ να αποφύγει την ήττα, αλλά απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ισοπαλία 2-2 απέναντι στην Athens Καλλιθέα για την 3η αγωνιστική της Super League, με τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Τιερί Μουτίνιο να σκοράρουν, για τους «νεοφώτιστους» που είχαν πολύ καλή εικόνα.

Το «τριφύλλι» είδε τους γηπεδούχους (το ματς διεξήχθη στη «Λεωφόρο») να χάνουν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έχει μαζέψει μόλις 4 από τους 9 διαθέσιμους βαθμούς έως τώρα στην Super League.

Η Athens Καλλιθέα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και ουσιαστικά ήλεγχε το παιχνίδι μετά το 10ο λεπτό. Ο Ουλντρίκις πλησίασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το βρει στη φάση του 13ου λεπτού. Εκείνο, όμως, ήρθε τελικά στο 28′. Ο Ντεμέτριους εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Κώτσιρα-Μαντσίνι και «σέρβιρε» γκολ «πάρε-βάλε» στον Τιάγκο Μουτίνιο για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε άμεσα αντίδραση. Έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 30′ με το σουτ του Τετέ, που μπλόκαρε ο Μπαραγάν και το 1-1 έμελλε να έρθει τρία λεπτά αργότερα. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, ο Τζούρισιτς την δεύτερη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό δεν… πτόησε το ηθικό της Athens Καλλιθέα, η οποία διατήρησε το καλό της πρόσωπο στο γήπεδο. Ο Ντραγκόφσκι στο 35ο λεπτό πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ντεμέτριους, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ντιμπά σταμάτησε στο δοκάρι. «Παρών» δήλωσε και ο Μπαραγάν στο 42′, ο οποίος απέτρεψε τον Τετέ από το να κάνει το 2-1.

«Εκτελεστής» Βαλμπουενά και… «σωτήρες» Πελίστρι και Τετέ

Η Athens Καλλιθέα συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό και στο 64ο λεπτό πλησίασε ξανά στο 2-1. Από μία «κομπίνα» δουλεμένη στην προπόνηση, ο Χάνουσεκ βρέθηκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να αποκρούει.

Όλη η δημιουργία του «τριφυλλιού» ερχόταν από τα πόδια του Τετέ, ο οποίος στο 70′ πήγε να βγάλει μία «μαγική» ασίστ. Ο Βραζιλιάνος πάτησε την μπάλα στον Ιωαννίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μπαραγάν.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έπαιρνε όλο και περισσότερα ρίσκα στο γήπεδο και στο 80ο λεπτό η Athens Καλλιθέα βρήκε το γκολ που δικαιούταν. Ο Μουτίνιο έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ματιέ Βαλμπουενά πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 των «νεοφώτιστων».

Ο Παναθηναϊκός όλα έδειχναν πως θα έφευγε από το μέχρι πρότινος «σπίτι» του με άδεια χέρια. Ωστόσο, στο 90+2′ Πελίστρι και Τετέ φρόντισαν να αφήσουν ξανά το… στίγμα τους. Ο Ουρουγουανός επιχείρησε την δυνατή σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Βραζιλιάνος ήρθε από πίσω για να πλασάρει για το τελικό 2-2.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδωνAthens Καλλιθέα (Μ. Ντονάτι): Μπαραγάν, Μότοτς, Ίσιματ-Μιρίν, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Χάνουσεκ, Ντίμπα, Ματίγια (87′ Μουστακόπουλος), Μανθάτης, Μουτίνιο, Ντεμέτριους (71′ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (87′ Ματίγιεβιτς).Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (57′ Μαξ), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν (82′ Σπόραρ), Τζούρισιτς (67′ Μπακασέτας), Τετέ, Μαντσίνι (57′ Πελίστρι), Ιωαννίδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό