28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πιστό στο πρωτότυπο, το Renault 5 πλησιάζει στην παραγωγή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαθιά μέσα στο Technocentre της Renault, κοντά στο Παρίσι υπάρχει ένα κτίριο. Ένα μεγάλο κτίριο όπου δεν επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα, ούτε η πρόσβαση σε μη-εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Το Global Production Engineering Center που δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια είναι μία εγκατάσταση που λίγοι κατασκευαστές μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν όμοια της, όπου η Renault είναι σε θέση να εφαρμόσει μεθόδους και διαδικασίες που είναι αντιπροσωπευτικές της μαζικής παραγωγής σε πρωτότυπα που δεν είναι ακόμα έτοιμα γι’ αυτές, επιταχύνοντας και εξομαλύνοντας τον ρυθμό της εξέλιξης.

Πριν την μαζική παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5 λοιπόν στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Douai της βόρειας Γαλλίας κατασκευάζονται πρωτότυπα στο Protoype Build Centre. Πρώτα τα λεγόμενα “μουλάρια” που είναι τεχνικώς αντιπροσωπευτικά του τελικού προϊόντος αλλά όχι σχεδιαστικά, κατασκευάζονται από τον Οκτώβριο του 2021 και χρησιμοποιώντας την ομοιότητα ενός Clio δοκιμάζονται στην Λαπωνία ως μέρος του προγράμματος εξέλιξης και δοκιμών της ηλεκτρικής CMF-B EV αρχιτεκτονικής. Τώρα, κατασκευάζονται τα “vehicle check” πρωτότυπα που είναι πιστά στο design της μελλοντικής έκδοσης παραγωγής και ήδη κυκλοφορούν σε ευρωπαϊκούς δρόμους πριν οι μηχανικοί καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις.

Η εξέλιξη ενός προϊόντος είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση που περιλαμβάνει προσεκτικά δομημένες διαδικασίες, εργαλεία και εξαρτήματα που επιτρέπουν στις ομάδες των εργοστασίων να εστιάσουν κατά κύριο λόγο στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής. Η φάση των πρωτοτύπων λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στον σχεδιασμό του προϊόντος και την μαζική παραγωγή του επιτρέποντας στην εταιρία να μετατρέψει τις προκαταρκτικές υποθέσεις και τα αριθμητικά δεδομένα σε λύσεις που δοκιμάζονται και επαληθεύονται. Η εγγύτητα του Technocentre στις ομάδες εξέλιξης του ηλεκτρικού Renault 5 σημαίνει ότι ερωτήσεις και διευκρινήσεις απαντώνται γρήγορα και άμεσα στις εγκαταστάσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το Global Production Engineering Center θα κατασκευάσει περισσότερα από 60 αντιπροσωπευτικά Renault 5 τα οποία θα υποβληθούν σε εξαντλητικές δοκιμές σε μεγάλες αποστάσεις, ακραίες συνθήκες (κρύο και ζέστη), σε ανώμαλους δρόμους κλπ. Με αυτόν τον τρόπο η Renault εξασφαλίζει ότι όταν έρθει η ώρα να περάσει σε μαζική παραγωγή το τελικό προϊόν, αυτό θα είναι αντάξιο των προσδοκιών των πελατών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό