25.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Πιο ελκυστική από ποτέ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σταματήστε να κάνετε όνειρα! Η απόκτηση της συναρπαστικής Tonale είναι πιο προσιτή από κάθε άλλη φορά με εισαγωγική τιμή 39.500 ευρώ και χρηματοδοτικά προγράμματα με μηνιαία δόση από 295 ευρώ.

Η Tonale είναι ένα από τα πιο δυναμικά C-SUV που μπορεί να αποκτήσει κάποιος σήμερα, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία και την κληρονομιά της Alfa Romeo σε ένα μεταμοντέρνο και ολοκληρωμένο σύνολο.

Με μια πρώτη ανάγνωση θα σκεφτεί κάποιος ότι SUV υπάρχουν πολλά. Κανένα όμως δεν εκπέμπει το κύρος και την αίγλη που έχει μία Alfa Romeo και δη μία Tonale. Το μοντέλο διατίθεται με όφελος έως 3.200 ευρώ για τον πελάτη, κάτι που σημαίνει εισαγωγική τιμή 39.500 ευρώ για την έκδοση Hybrid 130 HP και μόλις 1.000 ευρώ επιπλέον για την Hybrid 160, στην οποία όλα τα μεταλλικά χρώματα πλην του πράσινου έχουν μηδενική επιβάρυνση.

Οι τιμές αφορούν στο υπερπλήρες επίπεδο εξοπλισμού Sprint που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη infotainment 10,25 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, ασύρματο Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου.

Το επίπεδο εξοπλισμού Veloce προσθέτει ακόμη περισσότερη πολυτέλεια με δερμάτινα καθίσματα εκ των οποίων τα εμπρός είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα, θερμαινόμενο τιμόνι, ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo, αλουμινένια paddles για χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 με ισχύ 280 HP είναι διαθέσιμη με 49.635 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint και προσφέρει σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα για τους χρήστες εταιρικού αυτοκινήτου. Καθότι έχει λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km δεν τους επιβαρύνει με φόρο, ενώ επιπλέον οι δαπάνες μίσθωσής της εκπίπτουν προσαυξημένες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ο σχεδιασμός της Tonale χαρακτηρίζεται από τις κομψές γραμμές και την αθλητική αισθητική που είναι σήμα κατατεθέν της Alfa Romeo. Μπροστά ξεχωρίζει η χαρακτηριστική μάσκα Scudetto, ενώ οι ενεργοί 3+3 Full LED Matrix προβολείς προσδίδουν δυναμικό και σπορ χαρακτήρα. Το πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό, με λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνουν τις καμπύλες του αμαξώματος που έχει σχεδιαστεί από τον Αλέξανδρο Λιώκη.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και άνεση, καθώς και τη σπορ θέση οδήγησης. Υλικά όπως το δέρμα και το αλουμίνιο συνδυάζονται με τεχνολογία αιχμής για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια πολύ εύχρηστη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Ο διαθέσιμος χώρος για επιβάτες είναι άφθονος, ενώ τα έως 500 λίτρα για τις αποσκευές καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 συνδυάζει έναν turbo κινητήρα βενζίνης 180 HP με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 122 HP, προσφέροντας τετρακίνηση, μέγιστη ισχύ 280 HP και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα. Η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία επιτρέπει αυτονομία έως 69 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση και έως 82 σε αστικό περιβάλλον.

Το υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 HP περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα 20 HP, προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες που μειώνει την κατανάλωση βενζίνης. Να σημειωθεί ότι η έκδοση των 160 HP διαθέτει turbo μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) για ακόμη καλύτερη απόδοση.

Όλες οι Tonale έχουν 4ετή ή για 160.000 χιλιόμετρα εργοστασιακή εγγύηση μηχανικών μερών, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης στην έκδοση PHEV καλύπτεται για 8 χρόνια. Επιπρόσθετα υπάρχει και το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT που εξασφαλίζει την καταγραφή του ιστορικού χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, θωρακίζοντας τη μεταπωλητική του αξία.

Συνοψίζοντας, η συμβίωση με μία Alfa Romeo Tonale προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη δυναμική απόδοση με την άνεση. Το σύστημα ανάρτησης έχει ρυθμιστεί για να προσφέρει άριστη οδική συμπεριφορά, σπορ κράτημα και άνεση, ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει ακρίβεια και ανταπόκριση που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς οδηγούς.

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα σύγχρονο SUV που συνδυάζει την κομψότητα και το δυναμισμό με την υψηλή τεχνολογία και περιβαλλοντική ευαισθησία. Και για μία ακόμη φορά η ιταλική εταιρία αναδεικνύει τη δέσμευσή της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, χωρίς να θυσιάζει τις αξίες της για πάθος στην οδήγηση και την υψηλή ποιότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό