18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιθανό το GP Καραϊβικής στην Κολομβία

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν πριν από πέντε χρόνια η Liberty Media ανέλαβε τα ηνία διαχείρισης των δικαιωμάτων της Formula 1, είχε αναφέρει ότι στα σχέδιά της είναι να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο προβολής των αθλήματος, με νέες πίστες σε όλο τον κόσμο, που δεν είχαν στο παρελθόν εμπλοκή με τον κόσμο της ταχύτητας αλλά θα συνέβαλλαν ώστε η φιέστα των GP να μεταφερθεί σε νέους τόπους, που όπως φαίνεται θα είναι πιο εξωτικοί και κοσμοπολίτικοι.
Κάτι που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ήδη έχει εντάξει το GP στο Μαϊάμι, ενώ για το 2023 περιλαμβάνεται και το GP του Λας Βέγκας. Το GP στο Λας Βέγκας θα είναι ο τρίτος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το Μαϊάμι και το Ώστιν.

Ήδη η Liberty Media ετοιμάζεται να κάνει συζητήσεις με τους υπευθύνους των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Κολομβία, με απώτερο στόχο στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα GP στην Καραϊβική.
Η Liberty Media δείχνει να είναι ανοιχτή στη νέα πρόκληση με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πόλη Μπαρανκίγια, στην Κολομβία, είναι η επικρατέστερη πόλη για ένα μελλοντικό GP, το οποίο θα έχει την ονομασία Grand Prix Καραϊβικής.
Η Μπαρανκίγια είναι λιμάνι της Κολομβίας στον Ατλαντικό Ωκεανό και βλέπει στις ακτές της Καραϊβικής.
Η προσθήκη νέων πιστών και η διατήρηση των παραδοσιακών αγώνων υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θεατών το 2023
ανέφερε ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό