20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις ΗΠΑ αν υπάρξει αίτημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αυτό, εξήγησε, «εφόσον ο Τούρκος Πρόεδρος παρατείνει την παραμονή του», διευκρίνισε πάντως πως «προσώρας, η παρουσία των δύο ηγετών στις ΗΠΑ, όπως έχουν ανακοινωθεί τα προγράμματά τους, δείχνει ότι δεν συμπίπτει. Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παρουσία του στις ΗΠΑ και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά. Αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι καινούριο όσον αφορά την παρουσία των δύο ηγετών στις ΗΠΑ» ανέφερε.

Σε ερώτηση κατά πόσο η Ελλάδα μπαίνει σε μια κλιμάκωση των σχέσεών της με την Τουρκία μετά το περιστατικό ανατολικά της Κρήτης με το γαλλικό ερευνητικό πλοίο και την παρενόχλησή του από τουρκικά πολεμικά σκάφη, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η θέση μας είναι πάγια: Πάντα οι απόψεις μας εδράζονται σε αυτά που ισχύουν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και πάντα η πολιτική μας έχει γρήγορα αντανακλαστικά, που επιτρέπει στη χώρα μας με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά της και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό