24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιθανή μία αναβίωση του ονόματος “Frontera” για την Opel

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Opel βρίσκεται στη μέση μίας μεταμόρφωσης και αυτό είναι εμφανές τόσο σε τεχνολογικό όσο και design επίπεδο. Παράλληλα, η γερμανική εταιρία (και η αγγλική ομόλογη της, Vauxhall) έχει ήδη αρχίσει να επανεξετάζει την στρατηγική ονοματολογία της με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αφαίρεση του “X” από τα crossover της και την αναβίωση, έστω και ως πρωτότυπο, του Manta. Δεν αποτελεί ιδιαίτερο άλμα λογικής λοιπόν η υπόθεση ότι η Opel έχει πολυάριθμα, άμεσα αναγνωρίσιμα ονόματα από το ένδοξο παρελθόν της και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει κάποια από αυτά στο μέλλον.

Ο Chief Operating Officer της εταιρίας, Uwe Hochgeschurtz, επιβεβαίωσε αυτή την ευπόθεση δηλώνοντας ότι “θα εκπλησσόμουν αν δεν βρίσκατε ένα από τα ονόματα μας σε κάποιο από τα μελλοντικά προϊόντα μας”. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Opel δεν ανέφερε ποιο θα είναι το όνομα και σε ποιο μελλοντικό προϊόν θα χρησιμοποιηθεί αλλά στον τομέα των SUV/crossover η εταιρία δεν έχει πολλές επιλογές και κάπως έτσι καταλήγουμε στο “Frontera” που όταν κυκλοφορούσε τη δεκαετία του ’90 και του ’00 κατατασσόταν στις μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά η αναβίωση του μπορεί να πάρει τη μορφή του αντικαταστάτη του Crossland.

Οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι οι δοκιμές του μοντέλου έχουν ξεκινήσει, ανεξαρτήτως ονόματος και πως αυτό θα εστιάζει ακόμα περισσότερο στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα με την προοπτική να λανσαριστεί στην αγορά ως μία πιο premium εκδοχή αντίστοιχων οικογενειακών μοντέλων της Skoda ή ακόμα και της Dacia. Μηχανικά, η νέα γενιά του B-SUV θα επωφελείται από την μετάβαση σε μία πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική με ότι αυτό σημαίνει για τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα (συμπεριλαμβανομένης μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης) αλλά και για την τεχνολογία, συνδεσιμότητας, ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, που θα προσφέρει. Όλα αυτά όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, όπως δεν γνωρίζουμε σίγουρα ότι ο αντικαταστάτης του Crossland θα ονομαστεί Frontera. Ο Hochgeschurtz μπορεί να αναφέρεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό