21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πιάτι: Ο Σίνερ θα είναι έτοιμος 22-23 ετών – Τένις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 62χρονος Ιταλός, έχει την ευκαιρία να δουλεύει με ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στον κόσμο, τον 18χρονο συμπατριώτη του Γιάνικ Σίνερ ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Άλλωστε, ο Σίνερ είναι και κάτοχος του τίτλου NextGen ATP Finals και ο νεαρότερος τενίστας στο Top100, καταλαμβάνοντας την 78η θέση της κατάταξης.

Μιλώντας για τις απεριόριστες προοπτικές του αθλητή του, ο Ρικάρντο Πιάτι, είπε: “Περιμένουμε να πάρει ακόμα 4 εκατοστά ύψος. Χρειάζεται να παίξει σε τουρνουά, να δουλέψει σκληρά και να βρει τη σωστή ισορροπία. Δεν πρέπει να πιεστεί πολύ σε αυτό το στάδιο. Όταν θα είναι 22, 23 θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα μεγάλα τουρνουά. Έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα και σε αντίθεση με πολλούς άλλους αθλητές που έχω δουλέψει, είναι έτοιμος να μιλήσει ανοιχτά 30 λεπτά μετά από μια ήττα, αντί να περιμένουμε για την επόμενη ημέρα”.

“Μπορούμε να μιλάμε για ώρες για το τένις και το λατρεύει. Είναι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Προτιμάει να βλέπει αγώνες του Ναδάλ και του Φέντερερ, παρά να πηγαίνει στο σινεμά” πρόσθεσε ο Πιάτι.

Ο Ιταλός coach μίλησε και για το πρόβλημα των ημερών που δυσκολεύει την προπόνηση του Σίνερ, αφού τόσο η ακαδημία του στην Ιταλία όσο και το Monte Carlo Country Club που είναι η έδρα του Ιταλού τενίστα, είναι κλειστά.

“Αν τα κρούσματα του κορονοϊού μειωθούν τις επόμενες ημέρες, θα ανοίξει ξανά η ακαδημία. Πάντως, δεν προβλέπεται προπόνηση για τις επόμενες 7 με 10 μέρες” είπε ο έμπειρος προπονητής.

Υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό του έχει και ο ίδιος ο Σίνερ: “Έχω επικεντρωθεί στη σταθερότητα της ύψιστης απόδοσης. Πρέπει να βελτιώσω κάθε χτύπημα γιατί στα παιχνίδια ο αντίπαλος δεν θα σου επιτρέψει να χτυπήσεις το καλύτερό σου χτύπημα και δεν μπορείς να παίξεις πάντα με την ίδια ταχύτητα”.

: Tennis24

AP Photo/Luca Bruno

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό