12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πετρέλαιο: Σωτήρια παρέμβαση Τραμπ στον «πόλεμο» Ριάντ και Μόσχας

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντυπωσιακό άλμα 25% στις τιμές του πετρελαίου έφερε η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «εκεχειρία» μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, με τον Τραμπ να αναμένει μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν και  τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και αναμένει ότι οι δύο πλευρές θα ανακοινώσουν συμφωνία για μείωση της παραγωγής, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο CNBC.

O Tραμπ αναμένει μια μείωση μεταξύ 10 με 15 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Στον απόηχο της είδησης, η τιμή του μπρεντ ενισχύθηκε 25%, στα 31 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανιικού αργού ενισχύθηκε 28% πλησιάζοντας τα 26 δολάρια το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά, το μπρεντ έκανε άλμα έως και 47%, στη μεγαλύτερη άνοδο όλων των εποχών, ενώ το αμερικανικό αργό έκανε ενδοσυνεδριακό ράλι 35%.

Μια μείωση της παραγωγής κατά 10 με 15 εκατ. βαρέλια προϋποθέτει και τη συμμετοχή άλλων χωρών, πέραν του ΟΠΕΚ και των συμμάχων -η συμμαχία ΟΠΕΚ+. Οι αρχές του Τέξας εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης της προσφοράς στην πολιτεία, που παράγει περισσότερα από 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό