22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πετρέλαιο: Νέο χτύπημα στις τιμές από τη σινο-αμερικανική κόντρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις «συμπληγάδες» της δραματικής κατάρρευσης της ζήτησης και ανησυχιών περί υπερπροσφοράς παραμένουν εγκλωβισμένες οι τιμές του πετρελαίου, παρά τα πρώτα δειλά βήματα σταδιακής άρσης του lockdown σε αρκετές χώρες. Η σινο-αμερικανική αντιπαράθεση για την προέλευση του κορωνοϊού αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα που κρατάει καθηλωμένες τις τιμές.

Το μπρεντ υποχωρούσε σχεδόν 3%, κάτω από τα 26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό δεχόταν μεγαλύτερες πιέσεις, χάνοντας σχεδόν 8% και με τις τιμές κοντά στα 18 δολάρια το βαρέλι. 

Παρότι η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει από τα χαμηλά του Απριλίου καθώς οι χώρες χαλαρώνουν το lockdown, η υπερπροσφορά που έχει συσσωρευθεί τους τελευταίους μήνες στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης θα συνεχίσει να επισκιάζει τις αγορές. 

Παρ’όλα αυτά, οι αναλυτές της Goldman Sachs εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών από την επόμενη χρονιά, επικαλούμενοι χαμηλότερη παραγωγή αργού και μερική ανάκαμψη της ζήτησης. Η Goldman αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το μπρεντ το 2021 στα 55,63 δολάρια το βαρέλι, από 52,50, ενώ «βλέπει» το αμερικανικό αργό στα 51,38 δολάρια το βαρέλι έναντι προηγούμενης εκτίμησης στα 48,50 δολάρια. 

naftemporiki.gr    

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό