27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πετρέλαιο και κρατικά ομόλογα έφεραν πτώση

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι τιμές πετρελαίου συνεχίζουν την ανιούσα και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 398,51 μονάδες ή 0,94% τερματίζοντας στις 41.954,24 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,96% στις 5.695,94 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,18% για να κλείσει στις 17.923,90 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε περισσότερες από τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,02%. Είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που η απόδοση υπερβαίνει το επίπεδο του 4%. Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%, καθώς αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, με το αργό να ξεπερνά τα 77 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση της Δευτέρας λαμβάνει χώρα μετά από μία ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες γνώρισαν οριακή άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,2%, ενώ ο Nasdaq και ο Dow από 0,1% έκαστος.

Οι ανησυχίες των επενδυτών

«Τα δύο πράγματα που παρακολουθούν οι επενδυτές με μεγάλη ανησυχία είναι η άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων και η αγορά πετρελαίου», αναφέρει ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley Wealth.

Oι μετοχές ενέργειας ενισχύθηκαν 0,4%, αποτελώντας το μοναδικό κλάδο του S&P 500 που έκλεισε σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος εταιρειών κοινής ωφελείας και καταναλωτικών αγαθών ήταν μεταξύ αυτών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 2%.

Από τα βασικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας που αναμένουν με ενδιαφέρον οι επενδυτές είναι τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Αυτή την εβδομάδα ανοίγει και η αυλαία των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Delta Airlines και JPMorgan Chase.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό