35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πετρέλαιο: Κάτω από 20 δολάρια το βαρέλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά την ιστορική συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, η τιμή του μαύρου χρυσού συνεχίζει την πτωτική του πορεία και αυτή τη στιγμή το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί κατά 2,09% στα 19,69 δολάρια το βαρέλι, με το μπρεντ να υποχωρεί κατά 3,72% στα 28,50 δολάρια το βαρέλι.
Η συμφωνία μείωσης της παραγωγής που συμφώνησε ο OPEC+, δεν έπεισε την αγορά, μιας και η ζήτηση παγκοσμίως παραμένει εξαιρετικά μειωμένη λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στις οικονομίες του πλανήτη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα μειώσουν τη συνολική παραγωγή πετρελαίου κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, μέγεθος που αναλογεί σχεδόν στο 10% της συνολικής παραγωγής. Επιπλέον από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του έτους θα μειώσουν την παραγωγή κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τον Απρίλιο του 2022 θα μειώσουν την παραγωγή κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προέβλεψε σήμερα βουτιά κατά 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση πετρελαίου τον Απρίλιο, σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και 25 χρόνια, προειδοποιώντας πως καμία μείωση της παραγωγής δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως την πτώση που αντιμετωπίζει στο άμεσο μέλλον η αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό