35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Εντάχθηκε στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης- Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Ειδικότερα, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξής του στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης.

Τον ΥΕΘΑ συν’οδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Την τελετή παρακολούθησε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε:

«Το Ναυτικό μας εκσυγχρονίζεται, οι φρεγάτες FDI, θα είναι σε λίγους μήνες εδώ, στο Ναύσταθμο»

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και μεγάλη χαρά που παρίσταμαι σήμερα στην τελετή ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σηματοδοτεί και αυτή η ημέρα τη νέα εποχή ενίσχυσης της ναυτικής ισχύος της Πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι για το Πολεμικό μας Ναυτικό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Λέγεται – και νομίζω ορθά – ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό ουδέποτε ηττήθηκε. Και σήμερα, αφενός προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, φρουρώντας τον εθνικό θαλάσσιο χώρο και αφετέρου προβάλλει τη σημαία μας σε μια σειρά αποστολών μεγάλης εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, είτε έξω από τις ακτές του Λιβάνου σε επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών, είτε στην επιχείρηση «IRINI», βόρεια από τις ακτές της Λιβύης, είτε στην επιχείρηση «ASPIDES», την πιο μεγάλη επιχείρηση που έχει κάνει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ναυτικό μας εκσυγχρονίζεται. Νέες μονάδες ήδη υπό κατασκευή, οι φρεγάτες FDI, θα είναι σε λίγους μήνες εδώ, στο Ναύσταθμο.

Και επίσης, νέες προσεγγίσεις επιχειρούνται, όπως με το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, όπου αναζητούμε νέες δυνατότητες με πολλαπλασιαστές ισχύος που θα επιτρέψουν στο ελληνικό ανθρώπινο κεφάλαιο να εκδηλώσει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Έχω τη στέρεη ελπίδα ότι μετά από ελάχιστα χρόνια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας, έχοντας αντιμετωπίσει τις μεγάλες επιλογές των καιρών, έχοντας προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα των υποβρυχίων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δυναμικού, σε συνδυασμό με την απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.

Θα ήθελα να καταλήξω με μια παράκληση: Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα δεν είναι μόνο η ένταξη ενός πλοίου στο Στόλο ή η μεγάλη προσφορά – και δεν είναι η μόνη – του Ναυάρχου Λασκαρίδη. Είναι η ανάμνηση ενός εθνικού παραδείγματος, το οποίο, θα μου επιτρέψετε να πω, πιστεύω ότι έφτασε την Πατρίδα μας έως εδώ. Και αυτό το εθνικό παράδειγμα είναι το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, των ανθρώπων αυτών που το περίσσευμα, και πολλές φορές και το υστέρημα του κόπου της ζωής τους, το επένδυσαν και το δαπάνησαν στο μέλλον του τόπου, στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους.

Θα ήθελα, λοιπόν, να διατυπώσω ευθεία την πρόσκληση και την παράκληση προς τον ελληνικό Εφοπλισμό, ο οποίος διάγει, δόξα τω Θεώ, λαμπρές ημέρες: Να συμμεριστεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ναυάρχου Λασκαρίδη, διότι η Πατρίς το έχει πάντοτε ανάγκη.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλειος Στίγκας, οι Βουλευτές Διονύσιος Χατζηδάκης, Στέφανος Γκίκας, Νικόλαος Βλαχάκος, Γεώργιος Βρεττάκος, Μιχαήλ Λιβανός και Δημήτριος Μαρκόπουλος καθώς και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Από τη στρατιωτική ηγεσία στην τελετή παρευρέθησαν, ακόμη, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΣ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και Ναύαρχος ε.α. Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και ο πρώην Υπαρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ.

Το πλοίο αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου ε.τ. Δρ. Παναγιώτη Λασκαρίδη ΠΝ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ονοματοδοσία έγινε από την ανάδοχο Δόκιμη Υπαξιωματικό της ΣΜΥΝ 3ης Τεχνικών Πυρομαχικών Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό