20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Περπατώ, περπατώ μες το δάσος…»- Μια αφηγηματική παράσταση για ενήλικο κοινό

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μαγικό δάσος… και ενώ ο ήλιος έκανε βόλτα στον ουρανό ακούστηκε μια κραυγή…. ή χιλιάδες κραυγές; Ένας λύκος ή χιλιάδες λύκοι….. εμφανίστηκε… ή εμφανίστηκαν….

“… το κορίτσι δεν του είχε κάνει τίποτα, όμως αυτός την έσπρωξε στα βράχια…””… και γίνηκαν γάμοι και χαρές και ξεφάντωσες πολλές… τα δώρα ήρθαν σαν έφυγαν οι καλεσμένοι. Μώλωπες στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι στην καρδιά. Κι αυτό κράτησε δέκα χρόνια..””… αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε γυναίκα, χωρίς παιδιά, που αγαπάει και τιμάει τον άντρα της… να καεί ζωντανή μαζί του…”Λαϊκά παραμύθια που λένε Εσκιμώοι, Ηπειρώτες, αλλά και παραμύθια που ακούστηκαν δίπλα στις όχθες του Γάγγη.Mας μιλάνε για τον πόνο, τη βία και τις γυναικοκτονίες.Με λόγια σκληρά, αληθινά, απλά και πάντα με τη σοφία των παραμυθιών.Στο τέλος όμως έρχονται και λόγια παρηγοριάς, λόγια που μιλάνε για γενναίες γυναίκες φτιαγμένες από φως.Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Σε αυτές που ζουν στο σήμερα, έζησαν στο χθες ή θα ζήσουν στο αύριο. Και όσες δεν ζουν ανάμεσά μας ,δεν τις ξεχνάμε. Η μνήμη τους είναι ζωντανή !

Αφήγηση: Ελένη ΔημητροπούλουΜουσική: Ελένη ΜπαϊληΟι συντελεστής ευχαριστούν την εικαστικό Ελένη Παπαγιαννοπούλου που τους αφιέρωσε το έργο της.

Show what? Πολυχώρος : Πλατεία Μεσολογγίου 6- Έναρξη παράστασης στις 8 το βράδυ της Κυριακής, 23 ΙανουαρίουΚρατήσεις: 210-7295401

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό