14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περιστατικό ομηρίας σε Apple Store στο Άμστερνταμ [UPDATE]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα περιστατικό επίθεσης ενόπλου, ο οποίος κρατά ομήρους βρίσκεται σε εξέλιξη στο Apple Store στο Άμστερνταμ. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, στις 7 τοπική ώρα, στο Apple Store κοντά στην πλατεία Leidseplein.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για είσοδο δύο οπλισμένων ανδρών στο εσωτερικό του καταστήματος της Apple στην πλατεία Leidseplein, στο Άμστερνταμ, ενώ στα social media έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τουλάχιστον έναν όμηρο που κρατείται στο εσωτερικό του καταστήματος. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε αποσαφηνιστεί ο λόγος της επίθεσης, εάν δηλαδή πρόκειται για ληστεία με ομήρους, ή εάν πρόκειται για άλλου τύπου εγκληματική ενέργεια.

Τα τοπικά μέσα παρέχουν διαρκή ενημέρωση για το συμβάν, μέσω κοινωνικών δικτύων, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Independent, στο σημείο συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότερες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ γίνεται λόγος και για πυροβολισμούς που έχουν ακουστεί στο σημείο. Οι όμηροι κρατούνται στο εσωτερικό του Apple Store, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να μείνουν στο σπίτι.

UPDATE: Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε τέλος η ομηρία σε κατάστημα της Apple στο Άμστερνταμ, όπου ένας ένοπλος κρατούσε επί πολλές ώρες ομήρους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό