22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιορίζει τις συστάσεις σχετικών με το βάρος και το fitness

Ειδήσεις Ελλάδα

Το YouTube έχει εισαγάγει πρόσθετες διασφαλίσεις για τους εφήβους στην ιστοσελίδα του, οι οποίες περιλαμβάνουν τον περιορισμό του περιεχομένου που βλέπουν και το οποίο θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη διαμόρφωση αρνητικών πεποιθήσεων για τον εαυτό τους. Όπως εξηγεί η πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο που ανήκει στην Google, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να είναι επικριτικοί με τον εαυτό τους εάν βλέπουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα σχετικά με τα ιδανικά κοινωνικά πρότυπα. Ως απάντηση, το YouTube περιορίζει πλέον τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις βίντεο που παρουσιάζουν συγκεκριμένα επίπεδα φυσικής κατάστασης ή σωματικά βάρη, καθώς και εκείνα που παρουσιάζουν «κοινωνική επιθετικότητα με τη μορφή αγώνων χωρίς επαφή και εκφοβισμό» για τους Ευρωπαίους χρήστες. Όπως σημειώνει ο Guardian, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι αποφάσισε για αυτές τις κατηγορίες βίντεο αφού εξέτασε ποια από αυτά «μπορεί να είναι αβλαβή ως μεμονωμένο βίντεο, αλλά θα μπορούσε να είναι προβληματικά για ορισμένους εφήβους αν τα βλέπουν επανειλημμένα». Επιπλέον, έχει αναπτύξει πίνακες κέντρων κρίσης σε όλη την Ευρώπη που θα δίνουν στους εφήβους έναν γρήγορο τρόπο να συνδεθούν με ζωντανή υποστήριξη από αναγνωρισμένους συνεργάτες υπηρεσιών κρίσης. Ένας πίνακας θα μπορούσε να εμφανιστεί στη διεπαφή των νεότερων χρηστών εάν παρακολουθούν βίντεο που σχετίζονται με την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και τις διατροφικές διαταραχές, μεταξύ άλλων ευαίσθητων θεμάτων. Θα μπορούσε επίσης να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησής τους εάν αναζητούν θέματα που σχετίζονται με συγκεκριμένες κρίσεις υγείας ή συναισθηματική δυσφορία.

Εκτός από τον περιορισμό των δυνητικά επιβλαβών συστάσεων, το YouTube προσθέτει μια νέα λειτουργία γονικού ελέγχου που θα επιτρέπει στους γονείς να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με τους λογαριασμούς των εφήβων τους για χρήστες στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες θα βλέπουν τη δραστηριότητα του καναλιού του παιδιού τους, όπως ο αριθμός των σχολίων, των μεταφορτώσεων και των συνδρομών, στον κόμβο Center. Το YouTube θα τους στέλνει επίσης ένα email αν ο έφηβός τους ανεβάσει ένα βίντεο ή ένα Short, και αν ξεκινήσει μια ζωντανή μετάδοση, ακόμη και αν είναι ρυθμισμένη σε ιδιωτική.

Η ιστοσελίδα δήλωσε στο TechCrunch, ωστόσο, ότι οι ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι γονείς δεν θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των σχολίων και των uploads. Οι γονείς δεν θα μπορούν επίσης να αλλάξουν την ηλικία των παιδιών τους στους λογαριασμούς τους. Η λειτουργία αυτή αποτελεί περαιτέρω επέκταση των γονικών ελέγχων που εισήγαγε το YouTube το 2021. Τότε, η υπηρεσία άνοιξε μια δημόσια beta για εποπτευόμενους λογαριασμούς που επέτρεπε στους κηδεμόνες να ελέγχουν τα είδη των βίντεο που μπορούν να δουν τα παιδιά τους.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό