25.4 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Περαστικός… ήρωας: Αγοράκι που κρεμόταν από μπαλκόνι σώθηκε στο παρά πέντε – Δείτε βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας Βραζιλιάνος μετανάστης που ζει στην Ισπανία χαιρετίστηκε ως ήρωας, αφού διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου στην παραλιακή ισπανική πόλη Αλικάντε.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Φελίπε Νταβίντ Σόουζα, ένας 29χρονος ζωγράφος, ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του την Τετάρτη όταν άκουσε κραυγές έξω από το διαμέρισμα όπου εργαζόταν. Έριξε μια ματιά έξω από το παράθυρο και είδε ένα πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στον δρόμο.

Πολλοί έδειχναν προς το μπαλκόνι δίπλα από το διαμέρισμα όπου εργαζόταν. «Είδα ένα μικρό αγόρι με το μισό του σώμα έξω», δήλωσε αργότερα ο Σόουζα στους δημοσιογράφους.

Το εξάχρονο παιδί είχε παγώσει από τον φόβο στο κάγκελο του μπαλκονιού, με το ένα πόδι να κρέμεται από την έξω πλευρά. Από κάτω το πλήθος φώναζε απεγνωσμένα στο μικρό αγόρι, λέγοντάς του να ξαναμπεί μέσα. Το βίντεο που τραβήχτηκε δείχνει τον Σόουζα χωρίς δεύτερη σκέψη να περνάει στο εξωτερικό μέρος του μπαλκονιού του και να προχωράει πάνω στο περβάζι προς το αγόρι. «Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ», είπε αργότερα.

Η ιδιοκτήτρια μιας κοντινής καφετέριας ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσαν με αγωνία τη διάσωση του παιδιού. Οι γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία και έβαζαν μαξιλάρια στον δρόμο σε περίπτωση που το παιδί έπεφτε.  Ο Σόουζα ανησυχούσε μήπως η προσέγγισή του ανησυχούσε περισσότερο το παιδί.

«Κοιτούσα το παιδί για να το κρατήσω ήρεμο, δεν ήθελα να κουνηθεί», είπε. «Η απόσταση ήταν μικρή, αλλά μου φάνηκε τόσο μεγάλη». Στο βίντεο φαίνεται ο Σόουζα να πλησιάζει ήρεμα το παιδί, να το πιάνει απαλά, οδηγώντας το πίσω από τα κάγκελα.

Ένας αναστεναγμός ανακούφισης διαπέρασε το πλήθος που παρακολουθούσε τη διάσωση με κομμένη την ανάσα, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Ο Σόουζα δήλωσε αργότερα ότι τον ευχαρίστησαν οι σοκαρισμένοι γονείς του παιδιού που όπως είπαν είχαν αποκοιμηθεί όταν το παιδί κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο και να καβαλήσει τα κάγκελα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό