18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περίπου στο ένα έτος έχει μειωθεί το διάστημα ολοκλήρωσης μίας υπόθεσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου στον ένα χρόνο, από τα 8 χρόνια, έχει μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης μίας υπόθεσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η Επιτροπή φέρνει υποθέσεις άμεσα και σε χρόνο-ρεκόρ σε σχέση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Τις τελευταίες μέρες η Επ.Αντ. δημοσίευσε δελτία τύπου για υποθέσεις που κληρώνονται σε εισηγητή και συνεπώς μπαίνουν στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους, όπως αυτή για τις τσάντες. Είναι μία σειρά από υποθέσεις που θα κληρώνονται τις επόμενες εβδομάδες… https://t.co/QnpqGI5f2F

— Ioannis Lianos (@IoannisLianos) May 13, 2022

Ειδικότερα ο κ. Λιανός αναφέρει στις αναρτήσεις του: «Τις τελευταίες μέρες η Επ. Αντ. δημοσίευσε δελτία τύπου για υποθέσεις που κληρώνονται σε εισηγητή και συνεπώς μπαίνουν στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους, όπως αυτή για τις (σ.σ. σχολικές) τσάντες. Είναι μία σειρά από υποθέσεις που θα κληρώνονται τις επόμενες εβδομάδες. Γιατί αυτό είναι ενδιαφέρον; Γιατί εάν δει κάποιος την ημερομηνία έναρξης της κάθε υπόθεσης και επίσης του επιτοπίου ελέγχου που έγινε, αυτή είναι μικρότερη του 1 έτους. Για τις τσάντες, η ημερομηνίας έναρξης της αυτεπάγγελτης είναι Σεπτέμβριο του 2021 και κληρώνεται 7,5 μήνες αργότερα. Ναι, 7,5 μήνες και όχι χρόνια όπως γινόταν στο παρελθόν (την πριν 09.2019 εποχή…). Τι σημαίνει αυτό; Ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια η Επ. Αντ. φέρνει υποθέσεις άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη».

«Οι τσάντες είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Εξαρτάται πάντοτε βέβαια από την πολυπλοκότητα μίας υπόθεσης. Τα δύσκολα καρτέλ συνήθως παίρνουν περισσότερο χρόνο. Αλλά είναι ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός που δεν ήταν καθόλου δεδομένο πριν 2,5 έτη, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των υποθέσεων της Επ. Αντ. ήταν 8 έτη και υπήρχε πλήθος υποθέσεων με τεράστιες καθυστερήσεις! Από 8 έτη πάμε τώρα σε περίπου 1 έτος για την ολοκλήρωση μίας υπόθεσης. Το προσωπικό της ΓΔΑ/ειδικά της Α Διεύθυνσης εδώ αξίζει συγχαρητήρια για την πρόοδο αυτή» προσθέτει ο κ. Λιανός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό