20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Περίπατος» του Ολυμπιακού στην Πόλη – Εξέθεσε ξανά την Φενέρμπαχτσε

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 93-73

Ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός, και χωρίς τον Κώστα Σλούκα, εξέθεσε ξανά την Φενέρμπαχτσε φέτος στην Euroleague και έκανε… περίπατο στην Πόλη, κερδίζοντάς την με 93-73.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει την ομάδα του Ιτούδη με 27 πόντους διαφορά στο ΣΕΦ και απόψε με 20, δείχνοντας ότι το τριπλάσιο μπάτζετ της τουρκικής ομάδας δεν αρκεί… Έτσι παραμένουν πρώτοι στην βαθμολογία μετά από 22 αγώνες.

Ο Ολυμπιακός αύξησε το ρεκόρ του σε 15-7 και συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες. Στον αντίποδα, η Φενέρ υποχώρησε στο 13-9.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν γρήγορα με 0-8 (4′). Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν χάριζε το παραμικρό στους γηπεδούχους ενώ στην επίθεση τα εύστοχα τρίποντα των Παπανικολάου και Κάνααν έδωσαν λύσεις. Η Φενέρμπαχτσε ήταν λογικό να αντιδράσει και το κατάφερε με τον Μπούκερ, αλλά για λίγο αφού ο Κάνααν και η γενικότερη λειτουργία της επίθεσης ήταν σε πολύ καλό επίπεδο (7-16, 8′). Ο Γουόκαπ μοίραζε ασίστ, ο Παπανικολάου ήταν άχαστος από τα 6.75 και με καλή δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ το εναρκτήριο δεκάλεπτο έληξε με 10-24.

Θα περίμενε κανείς από τους γηπεδούχους να μπουν πιο αγριεμένοι στη δεύτερη περίοδο, αλλά όχι μόνο δε συνέβη κάτι τέτοιο αλλά παρέμειναν βιαστικοί με τους Μότλεϊ και Έντουαρντς να σουτάρουν συνέχεια. Οι παίκτες από τον πάγκο ήταν απολαυστικοί σε άμυνα κι επίθεση. Ο Λούντζης έκλεβε μπάλες και οι Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ σκόραραν με συνέπεια (συνολικά 9/12τρ.) για το 16-46 (16′). Οι παίκτες του Ιτούδη με το -30 στη διαφορά δεν είχαν το μυαλό τους στο μπάσκετ, αλλά στο πως θα κάνουν «ροντέο» το παιχνίδι ώστε να αλλάξει ο ρυθμός βάζοντας και τον κόσμο τους στην εξίσωση. Η αλήθεια είναι πως το πέτυχαν με τον Γκούντουριτς να βρίσκει σκορ και να μειώνει στην ανάπαυλα σε 30-51.

Η Φενέρ δεδομένα θα ξεκινούσε με στόχο να ρίξει πάραυτα τη διαφορά και μπορεί το έμμεσο τρίποντο του Γκούντουριτς να έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (33-51, 11′), όμως ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε. Με πίστη στο πλάνο και με άριστη κυκλοφορία της μπάλας Γουόκαπ και κυρίως Κάνααν απαντούσαν σε κάθε προσπάθεια της τουρκικής ομάδας μετατρέποντας το σκορ σε 43-68 (25′). Στο διάστημα που ακολούθησε και την κούραση να κάνει την εμφάνισή της, ο Ολυμπιακός μπορεί να επηρεάστηκε μπροστά, αλλά πίσω στην άμυνα έκανε τον αντίπαλο να υποφέρει και η διαφορά παρέμενε σε υψηλό επίπεδο (46-75, 29′).

Πλέον οι παίκτες του Ιτούδη δεν είχαν και την ψυχολογία να «γυρίσουν» ένα τέτοιο παιχνίδι. Φυσικά δεν υπήρχε και ο χρόνος. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν ψύχραιμοι, ακολούθησαν τον ρυθμό που είχαν και περισσότερο από όλα… συνέχιζαν την ασύλληπτη άμυνά τους (54-79, 33′). Όσο κυλούσε το παιχνίδι ήταν λογικό να επέλθει περισσότερη κόπωση και ο Μαχμούτογλου με 2/2 τρίποντα έδωσε ελπίδα στη Φενέρ μειώνοντας σε 66-79 (35′). Το τρίποντο του Γουόκαπ ήταν αυτό το οποίο έδωσε τη χαρισματική βολή στους Τούρκους και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμη σπουδαία νίκη με 73-93.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93

: gazzetta

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό