15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πενθήμερη επιχειρησιακή εκπαίδευση σε Κεντρικό Αιγαίο-Μυρτώο Πέλαγος

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό εθνικών ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ», «ΛΟΓΧΗ», «ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ» πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά τις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην Ρ/Κ «ΑΤΛΑΣ»), κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

WWW.HELLENICNAVY.GR

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του ΠΝ.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, η αποτελεσματικότητα και απόδοση των μονάδων σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας κατέδειξαν για ακόμα μια φορά το αξιόμαχο του Στόλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό