30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεκορίνι στο flash.gr: «50-50 ο τελικός

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάποιες ώρες έχουν απομείνει για να κριθεί ο νικητής του UEFA Europa Conference League για την περίοδο 2023-24. Το βράδυ της 29ης Μαΐου (22:00, Cosmote Sport 1HD, MEGA) ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην «ΑΕΚ Αρένα», με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο και την πρόκριση στη League Stage του επόμενου Europa League, το οποίο αλλάζει μορφή, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις (Champions League, Conference League).

Και αν για την ελληνική ομάδα είναι κάτι το πρωτόγνωρο, για τους Ιταλούς είναι η δεύτερη σερί φορά που το πετυχαίνουν, με την περσινή αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ να τους αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Για αυτό όπως και για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την αυριανή αναμέτρηση μίλησε στο flash.gr ένας διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος που επιμελείται το ρεπορτάζ των «βιόλα», ο Μάρκο Πεκορίνι και μπορούμε να πούμε ότι ήταν εξόχως κατατοπιστικός σε όσα τον ρωτήσαμε.

Οι προβλέψεις του Πεκορίνι για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για τον τελικό;«Όπως σε κάθε τελικό, οι δύο ομάδες ξεκινούν στο απόλυτο 50-50. Θεωρώ ότι η Φιορεντίνα μπορεί να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, όπως είναι το στυλ παιχνιδιού της και ο Ολυμπιακός θα εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και τις γρήγορες ενέργειες. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με αυτόν που θα κάνει τα λιγότερα λάθη να επικρατεί στο τέλος της βραδιάς».

ATENE🇬🇷🏆💜#forzaviola #fiorentina pic.twitter.com/ClsWxXQuxh

— ACF Fiorentina (@acffiorentina) May 28, 2024

Ποια είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της Φιορεντίνα;«Η Φιορεντίνα μπορεί να υπερηφανεύεται για την ικανότητά της στο παιχνίδι κατοχής, στις ενέργειες με τη μπάλα κάτω, αλλά και για το ότι μπορεί να αξιοποιεί τις στημένες φάσεις και τις κεφαλιές στο επιθετικό τρίτο. Σε αυτές τις πτυχές είναι από τις πρωτοπόρους στην Ιταλία.

Από την άλλη, το κυριότερο αρνητικό σημείο της, είναι τα λάθη των αμυντικών της. Αυτό οφείλεται στο ότι το στυλ παιχνιδιού της είναι περισσότερο «ευρωπαϊκό», δηλαδή πιο απελευθερωμένο, παρά «ιταλικό», το οποίο δίνει έμφαση στην άμυνα».

Οι παίκτες κλειδιά της Φιορεντίνα

Ποιος παίκτης/παίκτες των «βιόλα» μπορούν να κρίνουν τον τελικό;«Πιστεύω πως ο Νίκο Γκονζάλες μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της Φιορεντίνα, έχει δείξει την κλάση του στα κρίσιμα ματς. Μετά υπάρχει και ο Μποναβεντούρα, ένας τεχνίτης με σημαντικά προτερήματα.

Οφείλουμε όμως να δώσουμε προσοχή και στον Μαρτίνες Κουάρτα, ο οποίος έχει πετύχει 8 γκολ από κόρνερ και έμμεσα φάουλ τη φετινή χρονιά, οπότε μπορεί να παίξει και αυτός τον δικό του ρόλο».

Μπορεί να ανατραπεί το «τόσο κοντά μα και τόσο μακριά» της περσινής χρονιάς απέναντι στη Γουέστ Χαμ;«Ο τελικός που έχασαν πέρσι άφησε μια πικρή αίσθηση στους παίκτες της Φιορεντίνα, αλλά και μια έντονη επιθυμία για να πάρουν την εκδίκησή τους. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα έχει τη σημασία της κόντρα στον Ολυμπιακό».

Η άνοδος του ιταλικού ποδοσφαίρου

Τέλος, το Europa League φέτος κατέληξε στην Αταλάντα. Αν η Φιορεντίνα επικρατήσει αύριο, θα επιβεβαιωθεί η άνοδος του ιταλικού ποδοσφαίρου;«Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει πραγματοποιήσει καλές πορείες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, χάρις στο γεγονός ότι πολλές ομάδες παίζουν πιο «ευρωπαϊκά». Για παράδειγμα πέρσι η Φιορεντίνα έφτασε στον τελικό του Conference League, η Ρόμα στον τελικό του Europa League και η Ίντερ σε αυτόν του Champions League.

Πρόπερσι οι «τζιαλορόσι» κατέκτησαν την πρώτη βερσιόν του Conference, σε συνάρτηση με την παρουσία ιταλικών ομάδων στα ημιτελικά των άλλων δύο διοργανώσεων. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια απόδειξη της ανόδου του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που χρήζουν βελτίωσης, από τα στάδια μέχρι τις ακαδημίες»

Νικόλας Παχής



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό