20 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Πεδίο του Άρεως: Μαρτυρίες στο Flash.gr για φωτιά από ναυτική φωτοβολίδα – Ψάχνουν από πού έφυγε

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός στο Πεδίο του Άρεως καθώς φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 15/10 μέσα στον χώρο του πάρκου, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκαλώντας την κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, η εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στο βόρειο μέρος του πάρκου από την πλευρά της οδού Μπούσγου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 19:45 σε ξηρά χόρτα και σε ένα δέντρο μέσα στο άλσος ωστόσο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Μιλώντας αποκλειστικά στον Flash.gr, η εντεταλμένη της περιφέρειας Αττικής Παρκών και Αλσών Ρίτα Μωραϊτάκη ανέφερε ότι «Η Περιφέρεια ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Η φωτιά προκλήθηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από πολύ μικρή απόσταση. Θα εξεταστεί από πού. Μόνο ένα δέντρο κάηκε και η αντιμετώπιση τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία ήταν άμεση»

Σχετικά με το εάν υπάρχει φύλαξη του πάρκου τις νυχτερινές ώρες, η κ. Μωραϊτάκη ανέφερε «Υπάρχει και θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη του πάρκου».

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ενδεχομένως από ρίψη φωτοβολίδας η οποία προήλθε από την πλευρά της πλατείας Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αναφέρεται ότι «κάτι που έμοιαζε με φωτοβολίδα μετακινήθηκε στον ουρανό» χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν από πού και πώς κατέληξε μέσα στον πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας.

Πληροφορίες του Flash.gr, αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της βιντεοληπτικό υλικό με τη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς και αναζητά την «προέλευση» της ναυτικής φωτοβολίδας, που – όπως όλα δείχνουν – ήταν η αιτία για το αποψινό συμβάν.

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας. Η κατάσβεση είναι σε εξέλιξη καθώς έχουν καταφθάσει δυο οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό