26.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παύλος Μαρινάκης: «Αυτονόητη και ομόφωνη η απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Δευτέρας (23/9).

«Τις είδα τις δηλώσεις του κ. Σαλμά. Νομίζω ότι κάνει μία προσπάθεια να καταστήσει εαυτόν ως θύμα ή ήρωα των “κόκκινων” δανείων ή άλλων νομοσχεδίων μετά από την αυτονόητη, θεωρώ, ομόφωνη απόφαση διαγραφής του από την αρμόδια επιτροπή.

Η ίδια η πραγματικότητα αμφισβητεί τις αιτιάσεις του. Δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται. Και κάποιοι εκ των βουλευτών που είναι μέλη της κυβέρνησης δεν το ψήφισαν. Δεν υπήρχε καν κομματική πειθαρχία», υπογράμμισε για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «για παράδειγμα στα κόκκινα δάνεια μας έκανε μία ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές και απαντήθηκε άμεσα. Άρα το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πείσει ότι διαγράφεται για την ερώτηση που έκανε μαζί με άλλους συναδέλφους του -και θα συνεχίσουν προφανώς οι βουλευτές να κάνουν καλές ερωτήσεις-, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά».

«Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια»

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και σε αντίθεση με το τι συμβαίνει διαχρονικά στο κόμμα, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή μάλιστα που για το θέμα αυτό έχει κάνει σχετική ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις 25 Ιουνίου. Απάντησε η αρμόδια υπουργός, η κ. Μενδώνη στις 28 Ιουνίου και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, όταν του ζητήθηκε να επανέλθει, δεν επανήλθε.

Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο, ως προς το διοικητικό σκέλος, ένδικα βοηθήματα και έχουν απορριφθεί. Άρα δεν υπάρχει ζήτημα ούτε και ως προς το διοικητικό διαγωνιστικό σκέλος. Και από τη στιγμή που κάποιος συνεχίζει να επαναλαμβάνει, ξανά και ξανά, από την κοινοβουλευτική ομάδα που είναι κορυφαίο όργανο μέχρι τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάτι που έχει ήδη απαντηθεί και δεν επιλέγει το δρόμο της δικαιοσύνης, αυτό είναι και μία στάση που γεννά ερωτήματα».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και δεν πηγαίνει στη δικαιοσύνη» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει απευθύνει ερώτηση, να παίρνει απαντήσεις και να επιμένει με τις ίδιες αιτιάσεις σε ένα τηλεοπτικό σταθμό. Άρα αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα γιατί πολύ απλά η συμπεριφορά για την οποία διεγράφη ο κ. Σαλμάς, είναι μία ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμιά άλλη συμπεριφορά κανενός άλλου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό